Citește toate știrile la acest subiect

(video) Octavian Țîcu: După alegerile prezindențiale, s-ar putea schimba și majoritatea în Parlament

Istoricul Octavian Țîcu este de părere că alegerile prezidențiale ar putea aduce și schimbări de coaliții în Legislativ. Dacă președinte va deveni socialistul Igor Dodon, e posibil ca PD să facă alianță cu PSRM, iar PL să fie exclus de la guvernare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Mulți oamenii nu înțeleg care sunt prerogativele președintelui, pentru că omul care va veni la președinție după 13 noiembrie va trebui să dea curs mai multor așteptări pe care, cu regret, nu le va putea îndeplini, pentru că nu este prevăzut în Constituție acest lucru", a specificat invitatul.

Octavian Țîcu explică în ce condiții după alegerile prezidențiale, PD ar putea face coaliție cu PSRM.

Pub

"În condițiile în care va câștiga Maia Sandu, este de neînțeles să fie un președinte în armonie cu Parlamentul. Eu cred că democrații se vor înțelege cu Igor Dodon. Dacă Dodon va câștiga, poate exista riscul ca această alianță din Parlament să se reformateze, iar PD cu PSRM să facă o majoritate, excluzând liberalii care pentru ei sunt deja răsuflați și mesajul lor este uneori deranjant", a menționat istoricul.

Invitatul se referă și la viitorul PL în cadrul coaliției de guvernare.

"Lucrurile ar putea să ia cu totul altă întorsătură. Putem avea foarte multe scenarii și schimbări după 13 noiembrie. Liberalii contează atâta timp cât Plahotniuc va dori o alianță cu PL în felul în care ea este", a conchis sursa.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub