(video) Oazu Nantoi, despre sondajul privind votul uninominal: Se crează impresia necesară celor din Comisia de la Veneția

Analistul politic, Oazu Nantoi, este de părere că ultimul sondaj de opinie, privind votul uninominal, este o mimare și are drept scop crearea unei impresii, celor din Comisia de la Veneția, că moldovenii își doresc această schimbare în sistemul electoral.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

(video) Oazu Nantoi, despre sondajul privind votul uninominal: Se crează impresia necesară celor din Comisia de la Veneția
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

„Eu consider că în cazul dat are loc o distorsionare, mai degrabă, a lucrurilor. Eu nu sunt sociolog, dar eu știu că răspunsul deseori depinde de cum este formulată întrebarea. Mai este încă un moment, 80 la sută dintre cetățeni după furtul miliardului doreau ca hoții să fie pedepsiți și să ajungă în fața instanței. Ce s-a făcut cu voința poporului de atunci? Ce ne aruncați nouă momeală cu alegeri uninominale?”, se întreabă Oazu Nantoi.

Pub

Analistul mai spune că toată această campanie de promovare a votului uninominal nu este decât o mimare.

„Se crează impresia că toți susțin votul uninominal, nuștiu din care surse financiare și nuștiu unde de căutat documentele financiare despre finanțarea acestor campanii, dar se crează impresia pentru ca celor din Comisia de la Veneția să li se spună „uitați-vă sondaje, zece saci cu semnături, diaspora”, asta e o mimare”, mai spune analistul politic. 

Emisiunea integral poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub