Citește toate știrile la acest subiect

(video) Nicu Țărnă: Circul e exact ca și Moldova - frumoasă, bogată, dar furată și devastată. Trebuie să ne salvăm pe noi înșine

După 13 ani de liniște, Arena Mare a Circului din Chișinău, va fi din nou luminată. Formația „Gândul Mâței” urmează să susțină acolo concertul aniversar de 20 de ani de la înființarea trupei. Această inițiativă a demarat în proiectul social „LumineazăCircul”.

(video) Nicu Țărnă: Circul e exact ca și Moldova - frumoasă, bogată, dar furată și devastată. Trebuie să ne salvăm pe noi înșine
(Foto: facebook.com)

Concertul de zile mari, care va avea loc pe 5 mai, are drept scop sensibilizarea opiniei publice privind reabilitarea și protejarea mai multor monumente și clădiri culturale din capitală, primul dintre acestea fiind Circul din Chișinău, atenția îndreptându-se, în special, spre Arena Mare a edificiului cultural.

Nicu Țărnă, solistul trupei „Gândul Mâței” și coordonatorul proiectului, încurajează toată lumea să contribuie la această cauză socială.

„Acest Circ este o șansă a societății noastre. Alegoric vorbind, văd circul ca și Republica Moldova, frumoasă, dar devastată, furată, uitată. Șansa este a noastră, a societății, iar acest prim pas este un moment de sensibilizare generală. Din. 2003, de când circul nu mai funcționează, parcă nici Republica Moldova nu mai funcționează, de aceea zic, hai să aducem circul ca să readucem și Republica Moldova la viață”, a menționat Țărnă.

Pub

Fostul director al Circului de Stat, Andrei Locoman, implicat și el în proiect, asigură că Circul este în stare bună, iar structura de rezistență a lui este în regulă pentru a găzdui un astfel de eveniment, lucru confirmat de către unul dintre autorii proiectului edificiului cultural.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, și-a exprimat suportul și implicarea în proiect.

„Sigur că există factori de decizie, dar statul are destule probleme, și atunci implicarea societății civile, a agenților economici, a parteneriatelor de orice gen care pot veni în suportul realizării unor idei precum cel de restaurare generală a circului sunt, de fapt, soluțiile care ne vor ajuta să depășim aceste probleme”, a menționat Babuc.

În cadrul concertului, va mai avea loc și un show spectaculos de circ și lumini cu implicarea mai multor artiști precum Geta Burlacu, Lidia Scarlat, Guz, Mev și alții. Biletele la concertul care va avea loc în această vineri pot fi procurate pe iTicket, iar prețurile variază între 150 și 400 de lei. Banii colectați în cadrul vânzării biletelor vor fi donați pentru renovarea Arenei Mari a Circului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub