Citește toate știrile la acest subiect

(video) Nici astăzi nu va fi aleasă conducerea Parlamentului? Voronin: Suntem gata să-l votăm și pe Corman

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor este în continuare gata să voteze pentru alegerea conducerii Legislativului și și-a desemnat deja propriul candidat pentru funcția de vicespeaker. Însă, partidele pro-europene mai tărăgănează cu votul în speranța că vor obține un compromis cu reprezentanții Partidului Liberal. Astfel, conducerea Parlamentului ar putea să nu fie aleasă nici astăzi, transmite UNIMEDIA.

(video) Nici astăzi nu va fi aleasă conducerea Parlamentului? Voronin: Suntem gata să-l votăm și pe Corman
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA)

„Trebuie de terminat cu aceste jocuri. Nu mai înțeleg nici eu cine și la ce turtă trage. Noi suntem gata să votăm și candidatura președintelui Parlamentului, să deblocăm situația în Parlament, cu asta trebuie de început. Trebuie de format organele de conducere ale Parlamentului, să aibă posibilitatea președintele să înainteze candidatura la postul de prim-ministru. A trecut aproape două luni de la alegeri”, a menționat Vladimir Voronin pentru presă.
 
Voronin spune că el și colegii săi de fracțiune sunt gata să voteze pentru Igor Corman în funcția de speaker, dacă candidatura acestuia va fi propusă: „Apreciez foarte înalt activitatea dlui Corman, și ca om și ca deputat, și ca președinte al Parlamentului”.
 
Voronin propune mai întâi să se voteze președintele Parlamentului și apoi să se purceadă la crearea unei majorități parlamentare. „De altfel, nici președinte de Parlament nu vom avea”, a adăugat președintele PCRM.
 
Fracțiunea PCRM a desemnat deja un candidat pentru un fotoliu de vicespeaker, dar Vladimir Voronin nu a vrut să divulge numele. „Totul la timpul respectiv”, a conchis liderul PCRM.
 
Mai mult decât atât, comuniștii sunt gata să voteze și un Guvern minoritar, doar să fie deblocată situația. 

Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub