(video) „Ne dorim ca femeile să fie promovate intens în politică”. Cum își propune PDM să încurajeze femeile din RM să se implice în politică

Mai multe femei în politică, asta își propune Partidul Democrat din Moldova prin introducerea unui mecanism de promovare a femeilor în domeniul politic, prezentat astăzi de deputatul democrat Sergiu Sîrbu. 

Potrivit acestuia, PDM va înainta în Parlamentul Republicii Moldova un proiect referitor la modificarea Legii privind partidele politice.

Proiectul se va referi exclusiv la promovarea femeilor în politică, dat fiind faptul că în toamnă vor fi organizate alegeri parlamentare.

„Ne dorim ca femeile să fie promovate intens în politică. Avem deja în legislație ca listele electorale să fie compuse din cel puțin 40% femei, totodată în vederea implementării sistemului electoral mixt, am mai propus un mecanism de susținere a femeilor care vor trebui să colecteze de două ori mai puține semnături pentru a candida pe circumscripțiile uninominale, o discriminare pozitivă în favoarea doamnelor”, spune Sergiu Sîrbu.

Pub

PDM propune un mecanism de susținere financiară a partidelor care promovează femei.

„Partidele care vor promova cel puțin 40% femei candidate pe circumscripții uninominale vor primi un  supliment bugetar de la stat de cel puțin 10 la sută din întreaga sută alăcată pe anul bugetar respectiv pentru partide”, a mai adăugat vicepreședintele Partidului Democrat.

Mai mult decât atât, pentru fiecare femeie aleasă în circumscripția uninominală, partidul care a înaintat-o va primi un supliment financiar în baza unui coeficient de multiplicare care va fi elaborat și aprobat de Comisia Electorală Centrală.

„Sper să susținem modernizarea clasei politice și promovarea doamnelor în politică”, a conchis Sergiu Sîrbu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub