(video) Moțiunea de cenzură a PCRM împotriva Guvernului a fost respinsă

O nouă moțiune de cenzură, aceeași soartă. Parlamentul a respins, la fel ca și săptămâna trecută, inițiativa PCRM de demitere a Guvernului. Votul de neîncredere față de Cabinetului de Miniștri a fost reiterat doar de deputații din Partidul Comuniștilor și din grupul Dodon, moțiunea acumulând doar 36 de voturi din cele 51 de voturi necesare pentru a fi aprobată, relatează UNIMEDIA.

Prim-ministrul Iurie Leancă a plecat de la Parlament înainte ca deputații să supună votului moțiunea de cenzură. Acesta a menționat că are o agendă încărcată având în vedere că astăzi urmează să se deplaseze la Strasbourg într-o vizită oficială. Premierul a prevăzut rezultatul votului și a criticat încercările comuniștilor de a destabiliza situația social-politică din țară.

Menționăm că în a doua moțiune de cenzură, comuniștii acuză Guvernul de „politică de dezintegrare a țării, pierdere a unei părți a teritoriului țării și de instituire a unei frontiere pe Nistru”. 

Pub

Reamintim că săptămâna trecută, Parlamentul a respins o altă moțiune de cenzură propusă de comuniști asupra activității Guvernului, în care a fost invocată proasta gestionare de către stat a proprietăților de la Banca de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău. După ce Parlamentul a respins acea moțiunea de cenzură, PCRM a venit cu una nouă care a fost dezbătută în cadrul ședinței de astăzi.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub