(video) Moldoveanca Mariana Dahan se află în fruntea proiectului de identificare digitală, care își propune să combată traficul global de copii

Proiectul World Identity Network, în fruntea căruia se află moldoveanca Mariana Dahan, își propune să lupte cu traficul de copii, oferind copiilor și minorilor documente de identificare personală.  

Potrivit statisticilor Organizației Națiunilor Unite, aproape jumătate din copiii de pe glob, cu vârsta sub cinci ani, nu posedă un certificat de naștere. Acești copii sunt "invizibili" guvernerlor sau agențiilor care crează sau livrează programe de ajutor social, relatează prnewswire.com.

(video) Moldoveanca Mariana Dahan se află în fruntea proiectului de identificare digitală, care își propune să combată traficul global de copii
(Foto: facebook/ Mariana Dahan)

"Copiii invizibili sunt copii supuși riscului", a declarat Mariana Dahan, cofondatorul și directorul general al inițiativei WIN, originară din Ungheni. "Multe țări în curs de dezvoltare sunt în căutare de metode mai eficiente de a preveni traficul de copii. Identificarea personală se află în centrul soluției".

De la lansarea sa vara aceasta, proiectul a stârnit interesul mai mult agenții și guverne, inclusiv cel al Republicii Moldova, care se lutpă cu traficul de copii, scrie prnewswire.com.

Pub

Copiii și minorii care nu dețin documente sunt pradă ușoară pentru traficanții de ființe umane, care deseori folosesc documente false pentru a transporta victimele peste hotare.

Proiectul WIN va folosi tehnologia de stocare blockchain, care ar fi inovativă prin faptul că arhivele sale sunt publice și pot fi accesate de oricine. Nu există o versiune centralizată a informației deținute, astfel încât hackerii teoretic nu pot avea acces la ea, explică blockgeeks.com.

"Traficul de copii este unul din cele mai mari abuzuri ale drepturilor omului. Tehnologia blockchain poate oferi soluții puternice pentru această provocare și să salveze viețile a milioane de copii", spune și Yannick Glemarec, asistentul Secreturului General al ONU, transmite prnewswire.com.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub