Citește toate știrile la acest subiect

(video) Miting în orașul Ceadâr-Lunga. Localnicii, revoltați de Marea Adunare Centenară

Miting în orașul Ceadâr-Lunga privind independenţa și suveranitatea Republicii Moldova.

(video) Miting în orașul Ceadâr-Lunga. Localnicii, revoltați de Marea Adunare Centenară
(Foto: captură video)

Manifestanții sunt revoltați de iniţiativa de Unire a României cu Republica Moldova. Drept urmare, au ieșit să-și expună opinia în public.

Din spusele acestora, persoanele, care au fost prezente la Marea Adunare Centenară ce a avut loc în această duminică, în capitală: „au fost plătiți pentru a veni la eveniment”.

„Am venit să spunem că suntem împotriva Unirii cu România”, a declarat un localnic.

„Noi nu avem nevoie de ajutorul NATO. Nimeni nu ne mai poate ajuta. Omenii au fost plătiți pentru a veni în Piața Marii Adunări Naționale (...) Nu trebuie să ne îmbrățișăm cu România, trebuie doar să prietenim”, a declarat un alt protestatar.

La miting au vorbit mai mulți localnici, de asemenea, s-a ținut un minut de reculegere în memoria unui polițist, originar din Ceadâr-Lunga, care după spusele localnicilor a murit apărând orașul de români. 

UNIMEDIA amintește că în acestă duminică a fost organizat Marea Adunare Centenară cu ocazia a o sută de ani de la Marea Unire.

 „UTA Găgăuzia în comparație cu alte localităţi din țară cel mai tare înțeleg cât de periculos sunt acțiunile României de lichidare a Republicii Moldova. Această se prezintă în mai multe domenii și rușine pentru intelectualitatea moldovenească”, a declarat deputatul PSRM, Fiodar Gagauz în cadrul mitingului.

Potrivit deputatul în UTA Găgăuzia nu există discuții despre avantajele și dezavantajele Unirii, pentru că ei înțeleg că unirea este un sfârșit tragic pentru Moldova.

Pub

Pentru protecția UTA Găgăuzia, deputatul a propus „cetățenii externi să se gândească la statutul de autonomie”, ca ajutor care ar putea fi „Federația Rusă, Turcia și alte țări UE”.

 Sursa: gagauzinfo.md

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub