(video) Ministrul Justiției, despre inițiativa lui Dodon de a-l demite pe Harunjen: Argumentele lui nu rezistă

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari susține că declarațiile președintelui Dodon despre modul în care a avut loc concursul de selectare a procurorului general sunt unele politice și nefondate.

Potrivi lui concursul a fost transparent la fiecare etapă a sa și în cadrul ședințelor membrii CSM nu au identificat abateri de la legislație.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„Domnul președinte își poate permite luxul de a se lansa în acțiuni și declarații politice, lucru care nu mi-l pot permite. Pot să fac trimitere la ordinea în care s-au produs lucrurile. Cu toții am asistat la un proces foarte transparent, mă refer la concurs, unde au participat la fiecare etapă toți cei care au avut interesul. Au fost filmate și transmise online fiecare etapă. Totul a fost făcut public. Dosarele au fost accesabile de către public și până în ziua deciziei nimeni nu a avut de comentat nimic în privința uno greșeli sau erori în acel proces. Doar că pe cineva nu a satisfăcut decizia. Eu nu pot să vorbesc acum din numele domnului Dodon. Argumentele făcute public nu rezistă unor analize”, explică ministrul.

Vladimir Cebotari reiterează că procurorul general Edurad Harunjen nu a făcut parte din Consiliul Superior al Procurorilor, astfel, ipoteza invocată de Dodon nu are temei.

Pub

„Domnul Harunjen nu a făcut parte din Consiliul Superior al Procurorilor, nu a particiapt la nicio ședința a acestuia. Eu cred că de fapt orice proces pot fi găsite critici în adresa lui, este altă întrebare dacă acestea sunt întemeiate. În cadrul CSM noi am examinat aceste aspecte și niciun membru nu a găsit nicio explicație a acestei ipoteze aruncate acum în zona politicului”, mai adaugă Vladimir Cebotari.

Emisiunea integral poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub