(video) Mihai Ghimpu: PL va face coaliție pro-europeană cu PD și PLDM

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc astăzi, liderul PLDM Vlad Filat a declarat că este dispus să facă coaliție pro-europeană cu PL și PD.  

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că PL va face coaliție cu PD și PLDM. Declarțiile au fost făcute, câteva minute în urmă, în cadrul unei conferințe de presă organizate de PL, informează UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Stimați cetățeni, mulțumesc pentru că ați votat pentru PL. Acest lucru înseamnă că susțineți aderarea RM la UE și NATO. Mulțumesc pentru voturile date pentru partidele europene. Votul vostru a permis ca cele trei partide să se așeze la masă și să creeze o coaliție pro-europeeană. Republica Moldova nu are altă cale. Împreună cu acești oameni care muncesc pentru binele omului”, a declarat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a declarat că cetățenii trebuie să știe că guvernarea va munci pentru oameni, o guvernare pro-europeană. „Sunt convins că de data aceasta, acei care ați pierdut încrederea, împreună vom face un viitor pentru dvs. Mulțumesc mult pentru lecția care ne-ați dat-o. Să ne ajute Dumnezeu”, a mai spus liderul PL.

„Este cert faptul că RM că nu are capacitatea de a-și apăra teritoriul țării de sine stătător. Dar să avem răbdare. Vom discuta. Suntem trei, dar RM este una și cetățenii merită bunăstare și pace. Acest lucru e posibil doar în NATO și UE”, a reiteral liberalul.

De asemenea, politicianul a recunoscut că va preciza care vor fi condițiile în care va accepta să fie creată coaliția pro-europeană. Dar a menționat că acest lucru va avea loc, pentru că RM are nevoie de o guvernare pro-europeană.

„Democrația se bazează pe partide politice. Partide înseamnă oameni. Oamenii ne-au încredințat actul guvernării. Noi trebuie să ne asumăm această obligațiune”, a adăugat Ghimpu.

Potrivit lui, singura cale a RM spre un viitor fericit și luminos este Uniunea Europeană și NATO. „Cu NATO mai greu, dar vom ajunge și la aceasta”, a conchis el.

„Vom demonstra că am învățat din greșeli în perioada fostei guvernări. Vom demonstra Uniunii Europene că noi putem schimba lucrurile din RM. Și să le demonstrăm cetățenilor că nu banul este cel mai important”, a precizat Ghimpu.

Precizăm că, la 30 noiembrie 2014, au avut loc alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova. La alegeri au participat 24 concurenţi electorali, dintre care 19 partide politice, 1 bloc electoral şi 4 candidaţi independenţi.

Pentru a accede în Parlament, este necesară depăşirea următorului prag minim de reprezentare: pentru partide politice — 6%, pentru un bloc electoral din două partide — 9%, iar pentru un candidat independent — 2%. Rata de participare înregistrată la închiderea secţiilor de votare (ora 21:00) a fost de 55.86%, ceea ce este suficient pentru a considera alegerile parlamentare valabile.

sursa video: privesc.eu

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.