Citește toate știrile la acest subiect

(video) Mihai Ghimpu: Ice Bucket Challenge în apa mării

Președintele Partidului Liberal a răspuns provocării Ice Bucket Challenge și s-a aruncat în apa mării. Liberalul a devenit astfel primul politician din Moldova care a participat la o asemenea acțiune. Acesta însă nu și-a turnat o găleată de apă cu gheață în cap, în schimb a polonjat spectaculos în apa mării, potrivit unei postări de pe contul său de pe facebook. 

Liberalul a provocat pe Valentina Ursu, Constantin Tănase și pe Nicolae Dabija. 

Acțiunea președintelui Liberal a fost primită cu un val de zâmbete și laude pe rețelele de socializare.

Mihai Ghimpu se află în vacanță în România, potrivit unor postări anterioare pe rețelele de socializare, unde scria „Marea, pescărușii, nămolul și sucul de pere sunt și vor rămâne prietenii vieții mele!”

Pub

Din politicienii celebri la nivel mondial, fostul președinte al SUA, Georghe Bush de asemenea a apărut într-o ipostază similară. 

Ce este Ice Bucket Challange? 

Totul a pornit în SUA, săptămâna trecută, când mai mulți internauți au fost provocați să participe la o acțiune virală în scop caritabil - The Ice Bucket Challange (n. red. provocarea Găleata cu apă și gheață). Acțiunea a luat amploare după ce șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat provocarea unui guvernator din SUA și și-a turnat și el o găleată cu apă și gheață pe cap. Situația a fost filmată și postată pe rețeaua sa de socializare. 

Conceptul campaniei e simplu: Totul este făcut în scop caritabil pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la efectele bolii Lou Gehrig, prescurtat în engleză - ALS - Amyotrophic lateral sclerosis, care presupune o maladie a creierului ce afectează celulele nervoase și se răsfrânge și asupra coloanei vertebrale și mușchilor. 

Progresul bolii duce la decesul persoanei care suferă de ALS.

Persoanele provocate trebuie să-și toarne o găleată cu apă rece în cap și să dea leapșa mai departe nominalizând alte 3 persoane care trebuie, fie să doneze bani, fie să-și toarne apă rece cu gheață peste cap. Oamenii bogați ai planetei le-au făcut pe ambele: au donat bani, dar și-au turnat și apa peste cap, filmându-se și postând clipul pe Internet. Timp de cca 10 zile, în campanie s-au adunat peste 30 mln dolari SUA, comparativ cu 30 mii dolari în aceeași perioadă a anului trecut. 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub