Citește toate știrile la acest subiect

(video) Mihai Ghimpu: Acordul semnat între PLDM și PD demonstrează că nu s-a dorit o alianță cu PL

Liderul liberal, Mihai Ghimpu a ieșit ultimul la declarații. „PL consideră că acordul semnat între PLDM și PD demonstrează că nu s-a dorit o alianță cu PL. Sfidarea Europei și reprezentanților europeni. Sfidarea cetățenilor care au votat pentru alianța partidelor pro-europene. I-am întrebat înainte de alegeri, dacă vor face o alianță cu comuniștii și au spus  - nu. Iar au mințit”, a declarat Ghimpu citind de pe foaie 9 concluzii ale negocierilor. 

(video) Mihai Ghimpu: Acordul semnat între PLDM și PD demonstrează că nu s-a dorit o alianță cu PL
(Foto: PL)

Ghimpu susține că a așteptat o invitație la negocieri pentru vineri și spune că el ar fi trebuit să fie cel supărat. Asta pentru că anterior, ar fi o avut o altă întrevedere cu Vlad Filat. "Am avut o înțelegere. La întrebarea care mi-a fost pusă, ce facem că PD-ul vrea cu comunistii. Eu am spus că principalul PLDM să nu mearga cu comuniștii, în rest, lasă pe seama PL, pentru că în toate întâlnirile pe care le-am avut, discuțiile se duceau între 2 părți. PD-ul era absent", a declarat Ghimpu. 

Liderul PL respinge analogiile noii coaliții cu situația din Consiliul Municipal Chișinău unde liberalii votează împreună cu comuniștii. "Primarul general este alesul cetățenilor prin votul majorității, dar Guvernul nu are votul cetățenilor, dar a Parlamentului, așa că trimiterea la această practică nu poate fi justificată," a spus Mihai Ghimpu. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub