(video) Mihai Ghimpu a susținut o conferință de presă unde a oferit detalii despre noul dosar intentat pe numele lui Dorin Chirtoacă

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a susținut o conferință de presă. Acesta a vorbit despre dosarele în care este cercetat primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi despre ultimele plecări a membrilor PL.

(video) Mihai Ghimpu a susținut o conferință de presă unde a oferit detalii despre noul dosar intentat pe numele lui Dorin Chirtoacă
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit lui Ghimpu, socialiștii, dar și procurorul au adus învinuiri Primarului General Dorin Chirtoacă, că a prejudiciat cu 69 mln lei bugetul mun. Chișinău.

Mai mult, consilierul PL în CMC, Ion Cebanu, a adus mai multe precizări: "În anul 2005, în Legea cu privire la sistemul judecătoresc, în Legea cu privire la procuratură și Legea cu privire la poliție, apare dreptul acestora de-a li se acorda de către Administrația Publică Locală spațiu locativ. În anul 2007, odată cu venirea lui Dorin Chirtoacă în funcția de Primar General al mun. Chișinău, apare o avalanșă de cereri, cu privire la alocarea de spațiu locativ, procurorilor, judecătorilor, polițiștilor și alte categorii.

Pub

Atunci a apărut o nedumerire, inclusiv din partea administrației, pentru că nu toți oamenii au acces la spațiu locativ, nici astăzi și era imposibil de acordat tuturor acest spațiu locativ în măsura în care prevedea legea și cererea acestora. S-a ajuns la situația, când lui Dorin Chirtoacă i s-au deschis dosare administrative, pe această temă, pentru că nu oferea spații locative solicitanților. Această problemă a fost discutată la Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, pentru că cererile depuse de procurori, judecători, polițiști și alte categorii erau atât de multe și prevedeau atât de mult spațiu locativ, încât puteau să blocheze bugetul municipal, dar și bugetul de Stat. Și chiar au fost puse sechestre pe conturile bugetului municipal."

Și avocatul primarului, Ion Casian, a oferit detalii: "După cum cunoașteți a fost deja și în mass-media s-a discutat la 6 septembrie Domnul Primar General, Dorin Chirtoacă a fost recunoscut în calitate de bănuit pe un alt dosar, dosarul despre care iată se discută astăzi aici privind depășirea atribuțiilor de serviciu in conformitate cu art. 328 alin.(3) CP, legat de aceste cum pot să le numesc nenorocite tranzacții de împăcare sau fericite tranzacții de împăcare, fiindcă dacă privim din punct de vedere că a fost respectată legea, că au fost executate aceste hotărâri judecătorești, deci poate e bine din această situație, dar nu e bine că se încearcă iar la fel de a da și de a pune pe umerii Primarului General la fel ca și dosarul parcărilor."

La final, Mihai Ghimpu a oferit și un exemplu: "

: Iată eu o să vă dau un exemplu ce înseamnă economoie de bani sau pierdere de bani în cazul în care nu se execută hotărârile de judecată.

 

În ’98, familia Turceac trăia pe str. Columna 33, o familie cu 2 copii deci, trebuia să primească un apartament cu 3 camere, da? Din 98 până a devenit primar Dorin Chirtoacă nu s-a executat hotărârea de judecată și în această perioadă, pentru neexecutare hotărârii de judecată această familie a primit zeci de milioane de lei, în baza legii 87, o să vorbesc despre legea 87. În final ca să nu fie bani pierduți din buget, a fost evacuată familia aceasta, nu i se putea întoarce casa de pe str. Columna 33, pentru că locuiau familii acolo. Urmașul a atacat în instanța de judecată, și până a rezolvat primăria problema deja ei au divorțat, și în loc de un apartament cu 3 odăi, ei au primit 4 cu câte o cameră și zeci de milioane de lei luate ca neexecutare a hotărârii."

UNIMEDIA amintește că Primarul municipiului Chişinău, suspendat din funcție, este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

  

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub