(video) Mesajul lui Năstase, Sandu și Cibotaru de la Strasbourg: „O sentință dată guvernării, dar nu cetățenilor”

Liderul PAS, Maia Sandu, liderul Platformei DA, Andrei Nastase și președintele PLDM, Viorel Cibotaru au fost live, pe facebook, după ședinta Parlamentului European, unde a fost adoptată o rezoluție prin care a fost suspendat sprijinul financiar, cel puțin până la alegerile parlamentare din toamnă.

Foto: captură video

„Textul acestei Rezoluții este unul foarte dur pentru autoritățile din Republica Moldova, iar motivul acestei rezoluții este anularea algerilor. În această Rezoluție se spune foarte clar că această decizie este una contrară principiilor democratice. Rezoluția are un text destul de lung și dur, care vine să sprijine aspirațiile domecratice ale Republicii Moldova”, menționează Maia Sandu.

„Eu consider această Rezoluție o sentință grea, o sentință dată guvernării, dar nu cetățenilor. UE sprijină cetățenii din Moldova. Faptul că la Chișinau nu au fost validate alegerile, a determinat ca să vină această sentință continuată cu suspendarea finanțării, până la indeplinirea unor condiții. Anularea votului mixt este una dintre aceste condiții”, declară Andrei Năstase.

„Este un mesaj foarte puternic pentru cetățenii Republicii Moldova, care astăzi sunt nevoiți să lupte pentru drepturile sale fundamentale, de a alege. Sunt mulțumit de activitatea noastră. Această victorie a fost posibilă și grație faptului că noi am reușit să comunicăm și la 1 iunie, când am adoptat revendicarea”, a declarat Viorel Cibotaru.

UNIMEDIA amintește că cu 353 de voturi, Parlamentul European a aprobat astăzi o Rezoluție, prin care condamnă acțiunile guvernării de la Chișinău.

UNIMEDIA precizează faptul că Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a confirmat faptul precum că plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistența Macrofinanciară a fost suspendată. Această evaluare a fost făcută în baza recentelor evenimente politice din Republica Moldova și, în special, având în vedere decizia Curții Supreme de Justiție din 25 iunie de a invalida rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău. 
 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.