(video) Mark Tkaciuk a explicat de ce și-a depus mandatul

Mark Tkaciuk a declarat că a plecat din Parlament, fiind nemulțumit că Vladimir Voronin și conducerea Partidului Comuniștilor și-a schimbat discursul în raport cu Federația Rusă și Uniunea Vamală și că încearcă să fie pe plac oficialilor din Uniunea Europeană, transmite UNIMEDIA.
 
Tkaciuk a declarat că nu va face niciodată parte dintr-un alt partid, că poate fi exclus din Partidul Comuniștilor, dar oricum va rămâne comunist.

„De poziția de astăzi a Partidului Comuniștilor depinde ce se va întâmpla cu Moldova peste 6 luni. Guvernarea țării va fi acaparată definitiv de Plahotniuc și Filat, sau eliberarea mult așteptată. Partidul Comuniștilor trebuie să apere milioanele de oameni din mâinile bandiților și oligarhilor, altfel de partid nimănui nu trebuie. Partidul care își trădează adepții săi, în cel mai crucial moment, nimănui nu trebuie. Partidul care îi califică drept bandiți pe reprezentanții regimului de la guvernare și care nu exclude o eventuală coaliție cu acești bandiți, nimănui nu trebuie. Partidul ai căror lideri nu sunt în stare să meargă până la capăt, pentru a-și demonstra principiile, nimănui nu trebuie”, a declarat comunistul.

(video) LIVE: Tkaciuk iese pentru prima oară în public după plecarea din Parlament

Pub

Acesta a explicat de ce a părăsit activitatea parlamentară: „Dacă politicienii nu demonstrează că sunt pregătiți să uite de confortul personal, în folosul princiipilor declarate, atunci nu au dreptul moral să și le atribuie. Oamenii se duc după cei care undeva merg, nu după cei care cheamă undeva. Nu este corect să te declari pentru aderarea la Uniunea Vamală și să aștepți laude de la Uniunea Europeană. Nu poți, în cele mai importante momente ale luptei, să dai comentarii încâlcite pentru a primi aplauze de la cei care așteaptă să fim învinși. Anume acesta a fost contextul deciziei mele de renunțare la mandatul de deputat”, a spus sursa.

Tkaciuk nu părăsește rândurile partidului. „Niciodată nu voi face parte dintr-un alt partid, doar din Partidul Comuniștilor. Vă rog să rețineți asta odată și pentru totdeauna. Da, eu pot să fiu exclus din PCRM, dar din rândul comuniștilor eu nu pot fi exclus. Cei care au avut acest drept, din păcate, au decedat cu multe decenii în urmă”, a subliniat comunistul.

Mark Tkaciuk îl acuză pe Vlad Plahotniuc că încearcă să preia controlul PCRM și l-a avertizat pe democrat să înceteze aceste acțiuni. Comunistul cere susținerea comuniștilor, adepților și alegătorilor. „Decizia mea a fost urmată de o preluare forțată a PCRM, de apropiații și adepții lui Plahotniuc. Scopul este de a prelua PCRM prin intermediul răzvrătiților din partid, înainte de alegeri, să-i facă pe comuniști să renunțe la victorie în scrutinul din toamnă și falimentul politic al partiului. PCRM va câștiga la alegeri. Moldova fără oligarhi”, a spus Tkaciuk.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub