(video) Maria Ciobanu către Andrian Candu: De ce drumul spre casa secretarului general PD, Constantin Botnari, este supravegheată non-stop de polițiști? Reacția președintelui Parlamentului

Casa secretarului general al PD-ului, Costantin Botnari, alias „Borsetka lui Plahotniuc”, este păzită non-stop de către un echipaj INP, care monitorizează traficul prin zonă și întreabă pe cei care trec, scopul vizitei prin zonă. Cel puțin asta afirmă deputata PLDM, Maria Ciobanu.

(video) Maria Ciobanu către Andrian Candu: De ce drumul spre casa secretarului general PD, Constantin Botnari, este supravegheată non-stop de polițiști? Reacția președintelui Parlamentului
(Foto: UNIMEDIA)

„Domnilor deputați, în timp ce orașul se sufocă în ambuteiaje nedirijate în orele de vârf, mulți dintre dvs. ați sesizat că o patrulă mobilă a INP, formată din doi inspectori plătiți din bani publici veghează non-stop calea de acces către casa lui Constantin Botnari, secretarul general al PD, la intrarea în zona de lux Poiana Domnească. Aceștia duc evidența tuturor mijloacelor de transport care au calea în direcția cartierului acestuia, stopează și chestionează cetățenii asupra scopului și adresei la care merg. În acest sens, aș dori să ne spună ministrul Jizdan ce atât de valoros păzesc acei polițiști și din ce motiv un echipaj al poliției stă în paza unui individ, care nu are funcție de demnitate publică și nu s-a manifestat prin merite deosebite față de stat, dimpotrivă, parazitează din umbră pe spatele cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Ciobanu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu a stat prea mult pe gânduri și i-a criticat poziția. „Ce ține de ultima propoziție puteați să nu o menționați, pentru că nu aveți de unde ști. Este secretarul general al PD, prin asemenea gest ați și atacat colegii din PD. Ce ține de patrulare, bineînțeles puteți solicita informația, dar vă rog să nu menționăm persoane care nu sunt aici și nu vă pot dea replică”, a spus președintele Parlametului, coleg de partid cu Botnari.

Pub

UNIMEDIA precizează că Constantin Botnari este considerat un apropiat al liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, acești fiind prieteni încă din tinerețe. Într-o înregistrare video din 1998, cei doi apar împreună la o nuntă, felicitând mirii. 

Pentru că era văzut deseori în compania liderului PDM, a fost supranumit „boresetka lui Plahotniuc”.

În urma scrutinului din 2014, Constantin Botnari a ajuns deputat în Parlament, însă în februarie, 2016, a renunțat la mandat „din motive personale”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub