(video) Majoritatea podurilor din capitală sunt într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de reparație. Cât de periculoase sunt ele

Majoritatea podurilor, din cele 20 care sunt în capitală, sunt într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de reparație, atât tehnic cât și estetic. Însă sunt trei poduri care au nevoie de o expertiză mai amplă și anume podul de la str. Ismail, cel de la str. Albișoara cu Grigore Vieru, ce trece peste râul Bâc și podul de pe str. Mihai Viteazul. 

Informația a fost oferită de către șefului Direcției Transport a Primăriei, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței primăriei la solicitarea lui Ruslan Codreanu.

Astfel, potrivit informațiilor, mai alarmantă este situația podului de la str. Albișoara cu Grigore Vieru unde un pilon are câteva fisuri.

„Toate trei poduri necesită reparații de calitate și reparații locale. Sunte prezente defecte la rosturile de delatație, columnatarea fisurilor existente în asfalt cât și hidroizolarea, care este deja degradată și de 25 de ani a expirat”, a declarat Butucel.

În săptămâna ce urmeză va fi inițiată procedura de licitație. Astfel, în următoarele 4-6 luni urmează ca podurile se fie expertizate, unde va fi prezentat un raport ce va conține descrierea stării tehnice a construcțiilor, stabilirea ordinii de preoritate a lucrărilor de reparație și propuneri tehnice pentru lucrările de reparație. 

Iar în dependență de rezultatele expertizei vor fi prezentate cheltuielile pentru reabilitarea acestor poduri. 

Pub