(video) Maia Sandu a depus o petiție la ANRE: „Cerem revizuirea imediată a tarifului la gazele naturale în interesul cetățenilor”

Liderul PAS, Maia Sandu, și câțiva susținători au organizat un flashmob în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Dânșii s-au înarmat cu pancarte și cu o petiție semnată de 1200 de persoane unde cer ajustarea tarifelor la gazele naturale în interesul cetățenilor.

(video) Maia Sandu a depus o petiție la ANRE: „Cerem revizuirea imediată a tarifului la gazele naturale în interesul cetățenilor”
(Foto: UNIMEDIA)

„Reacția ANRE după primul nostru eveniment, când am cerut să ajusteze prețul, a fost că cererea noastră nu este corectă și că cooperăm cu cifre greșite. După care a venit prim-ministrul Filip cu o remarcă acuzându-ne de populism, pentru că mai târziu să zică că tarifele pot fi reduse cu 20 %”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS mai spune că demnitarii încearcă astfel să-și atragă laurii asupra lor și că reducerea tarifului va fi meritul Partidului Democrat: „Nu avem nevoie de pomene, noi vrem să plătim prețul real și nu cel exagerat. Experții au calculat și că este vorba de aproape un 1 miliard și jumătate achitați de oameni extra preț”.

La final, Maia Sandu a depus cele 1200 de semnături la ANRE și promite că dacă nu se va rezolva vor reveni cu un nou flashmob.

Pub

UNIMEDIA amintește că după ce experții în energetică au anunțat că autoritățile trebuie să micșoreze tarifele la gazele naturale cu 30 la sută la doar câteva zile, premierul a anunțat că a depistat și el devieri și a cerut revizuirea prețurilor, cerând o micșorare de cel puțin 20%.

Potrivit experților, tarifele pentru gaz trebuie micșorate cu 30 la sută, dat fiind faptul că, din 2016 până astăzi, costurile de import ale gazului au scăzut cu aproape 890 de lei la o mie de metri cubi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub