(video) Maia Sandu, audiată în calitate de martor în legătură cu denunțul depus împotriva lui Plahotniuc: Procuratura are șansa să demonstreze că este a cetățenilor

Liderul PAS, Maia Sandu, a fost invitată la Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în legătură cu denunțul depus împotriva lui Vlad Plahotniuc, pentru uzurparea puterii în stat. 

Aceasta a fost prima ședință în care Maia Sandu a fost audiată în calitate de martor. 

(video) Maia Sandu, audiată în calitate de martor în legătură cu denunțul depus împotriva lui Plahotniuc: Procuratura are șansa să demonstreze că este a cetățenilor
(Foto: UNIMEDIA)

„Ni s-a promis că în 30 de zile se va lua o decizie pe proces, dacă se va deschide sau nu o cauză penală.

E de datoria Procuraturii să investigheze, să verifice toate aceste fapte, să cheme în calitate de martori oamenii care de-a lungul timpului au spus că acest stat este capturat și au făcut referință la un lucru sau altul, iar acum Procuratură să vină cu decizia sa.

Dacă mai sunt oameni care au probe referitor la faptul că Plahotniuc uzurpează puterea în stat, îi invităm la procuratură. Noi credem că am adus suficiente probe, deja e în responsabilitatea Procuraturii și verifice faptele”, a menționat Maia Sandu

În cazul în care Procuratura refuză să deschidă un caz penal pe numele lui Vlad Plahotniuc, Maia Sandu spune că va contesta decizia și ulterior va merge în instanța de judecată.

Pub

„Procuratura are șansa să demonstreze că este Procuratura cetățenilor, pentru că cetățenii plătesc salarii procurorilor. Dacă acești oameni (n.r. - angajații Procuraturii) vor alege să facă altceva, trebuie să știe că vor răspunde mai târziu, când justiția va funcționa”, a mai spus lidera PAS. 

UNIMEDIA amintește că Partidul Acțiune și Solidaritate a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, pentru uzurparea puterii în stat. PAS acuză că Vlad Plahotniuc ar controla toate instituțiile statului, iar deciziile politice s-ar lua tot la comanda liderului PDM.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub