(video) Lupu: Sistemul electoral nu va fi modificat până la următoarele alegeri parlamentare

La Comisia de la Veneția a ajuns un proiect de modificare a Codului Electoral, proiect neînregistrat încă în Parlament, care prevede introducerea votului mixt și micșorarea pragului electoral. Experții europeni urmează să ofere un aviz către 22 martie curent.

Proiectul de modificare a Codului Electoral este unul pe termen lung, iar sistemul electoral nu va fi modificat până la următoarele alegeri parlamentare. Declarația a fost făcută de către liderul PD, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național4, informează UNIMEDIA.

„Din start, Partidul Democrat nu a văzut această inițiativă una realizabilă pe termen scurt. Pentru că pe termen scurt situația este foarte clară. E cam târziu. Noi avem 10 luni de zile. Există mai multe puncte de vedere, există discuții, există divergențe pe anumite puncte conceptuale din actuala formulă. Este un lucru firesc. Nu este un proiect simplu. Este unul responsabil. Trebuie să ne gândim suplimentar la zona transnistreană. Să fie foarte bine punctat, să nu facem greșeli. Să conturăm interesele diasporei moldovenești”, a declarat Lupu. 

Analist politic: Ce interese urmăresc partidele prin modificarea Codului Electoral

Pub

Liderul Partidului Democrat a precizat că până la următoarele alegeri parlamentare nu se vor produce schimbări în sistemul electoral. „Până la alegerile parlamentare este cert că nu se va produce schimbări în sistemul electoral. Nu am pus niciodată sarcina în felul acesta. Ideea originală nici nu ne aparține. Pe termen scurt, sistemul nu se va schimba. Pe termen mediu sau lung, noi vom propune să examinăm un asemnea proiect de lege”, a conchis Marian Lupu.

doc) Guvernarea cere părerea europenilor despre introducerea votului uninominal

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub