(video) Lupu comentează problemele din PCRM

Marian Lupu comentează conflictul din sânul Partidului Comuniștilor. Democratul consideră că problemele din partidul condus de Voronin serioase și a oferit două scenarii pentru derularea de mai departe a lucrurilor, fie divergențele vor fi depășite și se va păstra integritatea partidului, fie ruptura va deveni din ce în ce mai mare și echipa se va diviza, relatează UNIMEDIA.

Sunt convins că acest conflict din PCRM, această scindare, este un lucru serios. Președintele PCRM a luat o decizie corect, deoarece s-a produs o diferență de opinie cu lagărul radicaliștilor. Până la urmă Voronin a înțeles interesul, unitatea teritorială a statului sunt lucruri cu care nu se joacă. Președintele PCRM nu a dorit să participe la așa ceva și nici nu a dorit să admită ca partidul să fie implicat în acțiuni radicaliste, cu aplicarea violenței și forței, etc. A vorbit și de Antifa. Noi am văzut acțiuni, în șir, în cadrul plenului Parlamentului: acte de violență, agresiune, provocări și probabil, la un moment dat s-a înțeles că se ajunge prea departe. O dată fiind aprins fitilul, se stinge foarte greu, iată avem cazul Ucrainei”, a menționat liderul PDM  în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune.
 
Lupu a declarat că decizia de excludere a lui Tkaciuk, Muntean și Petrenco din conducerea PCRM nu este prielnică pentru interesul corporativ al PDM, dar este o decizie favorabilă pentru țară. „O atare decizie, nu prea m-a bucurat. Decizia a fost bună pentru țară în general, deoarece președintele PCRM-ului va reuși să stăpânească într-o anumită albie normală acțiunile partidului, însă din punct de vedere a interesului meu corporativ era mult mai bine dacă acea echipă rămânea acolo și discredita toată formațiunea care îmi este concurent electoral”, a evidențiat politicianul.
 
Cât despre acuzațiile lansate de grupul Tkaciuk, precum că Vlad Plahotniuc ar încerca să preia PCRM-ul pentru a-l distruge, Marian Lupu a spus că se înscriu perfect în logica promovată de comunist. „Mitul despre Plahotniuc ca răul tuturor relelor, tot ei l-au creat de-a lungul anilor. O dată fiind formată această legendă, este foarte ușor să folosești acest clișeu încă o dată”, a punctat președintele PDM.
 
UNIMEDIA precizează că în sânul PCRM au loc disensiuni, între „grupul talibanilor” condus de Mark Tkaciuk și grupul condus de Vladimir Voronin. Experții politici consideră că liderul PCRM pregătește terenul pentru o coaliție post-electorală cu PD, în timp ce Tkaciuk declară că Voronin este dus de nas de Plahotniuc, care intenționează să distrugă partidul.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub