(video) Lucrările de curățare a albiei râului Bîc, stopate. Chirtoacă spune că se caută „nod în papură”

La sfârșitul lunii mai, Primăria municipiului Chişinău a demarat lucrări de curăţare a albiei râului Bâc, pe o lungime de 3,6 km, în perimetrul străzilor Feredeului - Petru Rareş.

Prin intermediul proiectului, autoritățile locale încearcă evacueze nămolul şi să lărgească albia râului Bîc, astfel încât să prevenină inundaţiile străzii Albişoara, în zona podului de lângă Circ, care era afectată de fiecare dată în urma ploilor torenţiale. Între timp, lucrările au fost stopate de către Inspectoratul Ecologic pe motiv că lipsește un studiu de impact asupra mediului, relatează UNIMEDIA.

(video) Lucrările de curățare a albiei râului Bîc, stopate. Chirtoacă spune că se caută „nod în papură”
(Foto: chisinau.md)

 
Primarul Dorin Chirtoacă s-a arătat deranjat că cei de la Inspectoratul Ecologic caută „nod în papură”. „Aici numărau broaștele și peștele de la râul Bîc? Motivul stopării lucrărilor de curățare a râului Bîc a rămas același, impactul asupra faunei și florei care nici nu există? Mi se pare că studiul ăsta formal de impact asupra mediului mi se pare ridicol. Care studiu de impact asupra mediului dacă mediul este în totalitate poluat acolo? Poate fi doar mai bine, nu înțeleg cum poate fi mai rău? Mai rău nu-i unde”, a declarat edilul în timpul ședinței operative a Primăriei Chișinău.
 
Între timp, lucrările de curăţare a albiei râului Bîc sunt stopate, până nu va fi gata un raport de la Academia de Știință. „Cum se traduce treaba asta? În fiecare an: scandal, inundații, Primăria este iresponsabilă, primarul incompetent, iar când ajungem să facem propriu-zis curățenie, deja trebuie studiu de impact asupra mediului. Dar, acolo nu este nicio vietate. Nu este nimic viu, totul e mort. Numai iarbă crește și stuful. Nu pot pricepe care este sensul”, a adăugat primarul de Chișinău.
 
Acesta a anunțat că va merge la fața locului „să facă studiu de impact și să vadă ce vietăți sunt”.
 
 
 
Sursa video: privesc.eu
 
UNIMEDIA precizează că proiectul demarat de autoritățile locale prevede, de asemenea, amenajarea şi salubrizarea canalelor pluviale din zonă.
 
 
 
 
Fotografiile preluate de pe site-ul Primăriei Chișinău
 
Proiectul tehnic pentru curăţarea albiei râului Bîc a fost realizat de către Institul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect”. Costul proiectului este de 3 milioane lei, bani prevăzuţi în bugetul municipal pentru anul 2014. Termenul preconizat pentru realizarea proiectului este de 3 luni. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub