Citește toate știrile la acest subiect

(video) Lista celor care vor fi audiați de Comisia de anchetă pentru elucidarea incidentului din Pădurea Domnească

Mâine, 1 februarie, Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea modului de administrare de către organele abilitate a incidentului din 23 decembrie va începe audierea persoanelor prezente la vânătoarea din Pădurea Domnească, transmite UNIMEDIA.

Primul în lista celor ce urmează să fie interogați este fostul procuror general, Valeriu Zubco. Ulterior, membrii comisiei îi vor audia pe președintele Curții de Apel, Ion Pleșca și pe fostul judecător Gheorghe Crețu, care este deocamdată principalul suspect al organelor de drept în cazul omorului din imprudență a lui Sorin Paciu.

Tot vineri urmează să se prezinte la Comisie fostul șef al Moldsilva, Ion Lupu, directorul general „CRIS „Registru”, Serghei Railean, consilierul municipal Iurie Nastas și Boris Buga de la „Tirex-Petrol”. Audierile zilei se vor încheia cu intervievarea liderului Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, procurorului general interimar, Andrei Pântea, directorului SIS, Mihai Balan și șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice.

În ziua de sâmbătă, 2 februarie, Comisia de anchetă îl va audia pe ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, și pe adjunctul său, viceministrul Gheorghe Țurcanu. De asemenea, vor fi ascultate rapoartele ministrului de Interne, Dorin Recean, și a președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Nichifor Corochii.

Audierile vor continua în ziua de luni, 4 februarie, când își vor spune mărturiile ceilalți participanți de la vânătoare.

Pentru marți, 5 februarie, este preconizată intervievarea prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, premierului Vlad Filat, deputatului PL Mihai Ghimpu, primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă și a speakerului Marian Lupu. Pentru că șeful statului este spitalizat, audierea lui va avea loc ulterior.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub