Citește toate știrile la acest subiect

(video) Liberalul Valeriu Munteanu s-a lansat în campanie. Cu ce sloganuri și cântece

Candidatul PL, Valeriu Munteanu, s-a lansat în campania electorală cu sloganurile „Lupt nu mă ascund” și „Împreună facem istorie”. Printre susținătorii candidatului au fost prezenți liberalul Mihai Ghimpu și ex-primarul Dorin Chirtoacă.

De asemenea, dânsul a venit cu zeci de susținători cu pancarte, în fața Primăriei.

Până ca Munteanu să-și ia locul la tribună, un discurs de minute bune a ținut ex-primarul Dorin Chirtoacă, care a venit cu mai multe acuzații și critice în adresa concurenților electorali, dar și cu anumite regrete personale.

„Valeriu Munteanu este singurul candidat care nu are pe nimeni în spatele său, nici un oligarh. În spatele său se află soția și patru fetițe care îl motivează să facă o schimbare în capitală. Diferența sa față de alții inclusiv eu”, a declarat Dorin Chirtoacă.

„Vreau să fiu primar pentru că sunt singurul candidat cu un program credibil și realist. Îmi asum această răspundere pentru că sunt singurul candidat care a dovedit că vrea, știe și poate.

Promit că în funcția de primar voi aduce în proprietatea Primăriei Aeroportul Internațional Chișinău, banii încasați de FISC din Chișinău vor fi investiți în Chișinău, nu vor mai fi la dispoziția Guvernului, de asemenea voi scoate calea ferată ce întretaie municipiul și o voi înlocui cu bulevarde și străzi europene și voi scăpa chișinăuienii de plata comisioanelor pentru firma off-shore la fiecare factură pentru plata curentului electric”, a promis candidatul în cadrul briefingului.

Evenimentul s-a lăsat cu mai multe momente haioase. De exemplu, în timp ce candidatul vorbea de la tribună, din boxe a răsunat versurile „Vreau o țară ca afară”.

După acest moment, Munteanu a ținut să transmită un mesaj lui Vlad Plahotniuc.

„Am fost în Primăria Chișinău și i-am lăsat un mesaj domnului Plahotniuc, tutore al uzurpatoarei Silvia Radu vă solicităm să dispuneți eliberarea din captivitate a primăriei Chișinău și să vă conformați voința în legătura chișinăuienilor de avea un ales liber și democratic”, a scris acesta în mesajul său către liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Programul electoral îl puteți citi aici.

Pub

UNIMEDIA amintește că 12 martie curent, Comisia Electorală Centrală a decis ca alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți să se desfășoare la data de 20 mai curent.

Partidul Democrat a declarat că nu va înainta un candidat, ci va susține un candidat comun al partidelor de dreapta, pro-europene.

Menționăm că în cursa electorală s-au înscris deocamdată Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova), Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Andrei Năstase (Platforma Demnitate și Adevăr), Reghina Apostolova (Partidul ȘOR), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră Moldova), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale), Victor Strătilă (Partidului Verde Ecologist), Maxim Brăila (Partidul Popular din Republica Moldova) și Alexandra Can (Partidul Național Liberal).

La moment, candidații independenți la funcția de primar al Chișinăului sunt Sergiu Tofilat și Silvia Radu, care sunt în proces de colectare a semnăturilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub