Citește toate știrile la acest subiect

(video) Liberalii la CC: Referendumul privind demiterea lui Chirtoacă este neconstituțional

Deputații Partidului Liberal cer Curții Constituționale ca suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă și organizarea referendumului împotriva acestuia să fie declarate neconstituționale.

„Elementul de suspendare a edilului local este un know how. Nu vom găsi de-a lungul Europei o asemenea practică. Se intervine atât de dur pe mandatul primarului. Poate fi demonstrat caracterul neconstitutional al acestui articol. Dosarele lui Dorin Chirtoacă au developat o gravă problemă de constituționalitate, prin care ne vedem obligați să o tranșăm la Curtea Constituțională. 

(video) Liberalii la CC: Referendumul privind demiterea lui Chirtoacă este neconstituțional
(Foto: UNIMEDIA)

Subiectul de suspendare din funcție a primarului Dorin Chirtoacă are o anumită vechime, iar decizia de astăzi este o ultimă acțiune pe care o putem realiza”, a declarat Valeriu Munteanu. 

Totodată, liberalii cer Comisiei Electorale Centrale să stopeze procedura de inițierea a referendumului privind revocarea din funcția a edilului capitalei. 

„Ar fi un abuz extrem ca să fie declanșate procedurile de organizarea a referendumului din moment ce pe masa Curții Constituționale este depusă o sesizare în acest sent”, a punctat Munteanu. 

UNIMEDIA amintește că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Pe 12 septembrie, în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii din au votat pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă. Referendumul ar urma să aibă loc pe 19 noiembrie.

Pub

La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub