(video) Liberalii, supărați din nou pe Maia Sandu

Deputații Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, Corina Fusu și Valeriu Munteanu, îi cer ministrului Maia Sandu să retragă ordinul prin care a anulat obligativitatea susținerii examenului la disciplina Istoria Românilor pentru absolvenții de gimnazii.

Potrivit liberalilor, prin această măsură se dorește ca tinerii de astăzi să nu-și cunoască trecutul și istoria neamului, transmite UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Prin ordinul din noiembrie 2013, dna ministrul Maia Sandu e exclus examenul la Istorie a românilor de la absolvirea gimnaziului. Noi cei care venim din spațiu ex-sovietic, care nu vorbim limb și nu am învățat istoria, că am învățat istoria URSS, istoria Rusiei. Noi avem nevoie de mulți ani ca să schimbăm cunoștințele, mentalitatea cetățenilor noștri. Nimic nu poate să ne ajute - nici semnarea Acordului de Asociere, nici libera circulație, nici dacă Moldova va ajunge țară membră UE, dacă noi rămânem în afara istoriei noastre”, a evidențiat președintele PL în cadrul unei conferințe de presă.
 
În opinia liberalilor, ministrul Șleahtițchi a fost exclus din funcție anume din motivul că a reintrodus denumirea disciplinei Istoria Românilor.
 
„Văzând că nu este posibil să fie exclusă definitiv Istoria Românilor, s-a căutat și se caută variante prin care să împiedice elevii să învețe această disciplină. Iată o variantă au găsit: să nu fie la examenul de capacitate de la absolvirea gimnaziului. O dată ce copii știu că nu vor avea examene de capacitate la absolvirea gimnaziului, interesul lor față de această disciplină va scădea”, consideră Mihai Ghimpu.
 
Liderul PL nu exclude că „mâna Moscovei” este implicată în aceste schimbări în grila de examene.
 

Sursa video: privesc.eu

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.