(video) Juravschi și-a dus colegii din Parlament la un meci de hochei în Belarus. Diacov: „Acest lucru trebuie să-l facem și la noi”

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, vrea arenă sportivă ca la Minsk în Republica Moldova. Aflat într-o vizită de lucru în Belarus, ieri Diacov a fost spectator la un meci de hochei. 

Inițiativa de a merge la meci i-a aparținut deputatului Nicolae Juravschi, care este și președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Moldovei.

„După o zi de ședință, colegul nostru, Nicolae Juravschi ne-a adus aici la arena sportivă, unde are loc un meci de hochei. Este o arenă nouă, încap peste 20.000 de spectatori. Lumea are unde veni, unde se odihni, și unde să se ocupe cu sportul. Acest lucru trebuie să-l facem și la noi în Republica Moldova”, a spus Diacov într-un filmuleț pe care l-a publicat pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că ieri o delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Vicepreședintele Legislativului Vladimir Vitiuc, a participat la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Dimensiunea Parlamentară. 

Pub

Din componența delegației au făcut parte deputații Nicolae Juravschi și Dumitru Diacov. 

Inițiativa Central Europeană reprezintă cel mai vechi și cel mai mare forum pentru cooperarea regională în Europa. Obiectivul organizației este consolidarea cooperării dintre statele din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, precum și pregătirea acestora pentru aderare la UE. Dimensiunea Parlamentară a Inițiativei Central Europene a fost înființată în 1991. Membre ale acesteia sunt delegațiile permanente ale parlamentelor naționale din cele 18 state membre ale Inițiativei Central Europene. Republica Moldova a devenit membru în 1996.

Președinția Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene este deținută în anul 2017 de către Parlamentul Republicii Belarus. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub