Citește toate știrile la acest subiect

(video) Judecătoarea Natalia Chiseleov, propusă spre „exmatriculare din sistem”

Judecătoarea Natalia Chiseleov de la Strășeni ar putea fi eliberată din funcție. Asta pentru că aceasta a emis încheieri contrar legii. În urma acțiunilor ei, compania de asigurări EuroAsig, cu sute de angajați, a fost blocată administrativ și financiar timp de 31 de zile. 

După audierea cazului de către Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii, membrii au decis să-i aplice sancțiunea disciplinară cu propunere de eliberare din funcția de judecător. O decizie finală urmează să fie luată de CSM. Judecătoarea Chiseleov de la Strășeni a recunoscut acțiunile săvârșite.

Directorul EuroAsig, Ion Lăcătuș, a declarat pentru UNIMEDIA că în viziunea sa aceasta este o decizie corectă. „Apreciez această decizie ca fiind întemeiată. Ea demonstrează responsabilitatea corpului judecătoresc față de unele ilegalități, care, totuși, se admit față de agenții economici. Această decizie este necesară pentru a sensibiliza și alți magistrați atunci când vor avea în gând să emită astfel de decizii”, a spus sursa. 

Lăcătuș a spus pentru UNIMEDIA că este inadmisibil ca prin măsuri asiguratorii, admise în adresa unei persoane juridice, agentul economic să fie total blocat. „Au fost blocate conturile, blocat statutul, emisia suplimentare de acțiuni. Tot acest blocaj a durat 31 de zile. Compania este practic blocată operațional. [...] Alt element care a dus la decizia aceasta, este că ea a emis hotărâri în continuare în absența dosarului. În momentul când se depune recurs în instanța de fond, ea e obligată ca timp de 5 zile să remită cererea de recurs și dosarul instanței de apel. Dna Chiseleov a considerat că e necesar să-și facă copii din dosar, să remită doar 20-30 de foi la Curtea de Apel, iar cca 120 de foi să le țină la ea. Necătând la acest fapt, că dosarul era pe rol la Curtea de Apel, ea a continuat să emită decizii pe acest caz. Asemenea încălcări nu pot fi tolerate”, a conchis sursa.

Potrivit informațiilor, EuroAsig a aflat că este parte a unui dosar când conturile companiei au fost deja blocate. Una dintre persoanele asociate în cadrul companiei a fost atrasă în judecată de o persoană terță. Pentru a se asigura, ultima a atras în judecată companiile unde pârâtul era asociat. Măsurile asiguratorii emise de judecătoare au adus prejudicii mari EuroAsig.

Urmăriți mai jos întreaga ședință a Colegiului Disciplinar la acest subiect:

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub