Citește toate știrile la acest subiect

(video) Johannes Hahn, despre Vladimir Plahotniuc: „Nu este sănătos pentru o țară atunci când autoritățile formale nu sunt 100% și cele reale”

Comisarul European Johannes Hahn a spus că nu este "sănătos" pentru o țară atunci când autoritatea formală nu este de fapt și cea reală, drept răspuns la întrebarea reporterului UNIMEDIA despre Vladimir Plahotniuc, cu care Hahn a avut ocazia să se întâlnească la Bruxelles.

"Am avut oportunitatea să îl vâd în Bruxelles. Am crezut că liderul unui partid apare, de obicei, în public, dar poate mai am de învățat unele lucruri", a spus Hahn, întrebat ce crede despre faptul că liderul PD nu apare des în vizorul public.

"Dar, relația noastră nu se bazează pe relația cu un singur om. Dați-mi voie să spun, eu respect reprezentanții constituționali ai unei țări, pentru că acesta este un element al principiului legii. Interlocutorul meu principal este prim-ministrul și guvernul. Acesta este un lucru pe care toată lumea trebuie să îl înțeleagă. Eu nu neg sau ignor unele lucruri factuale.

Pub

Încerc să contribui la depășirea acestor situații, pentru că nu este sănătos pentru o țară atunci când autoritățile formale nu sunt 100% cele reale", a adăugat Comisarul European  pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, întrebat ce părere și-a creat despre Vladimir Plahotniuc.

UNIMEDIA amintește că astăzi comisarul european Johannes Hahn a anunțat că prima tranșă din suportul structural al UE va fi disbursată Moldovei în primul trimestru al anului viitor.

Prim-ministrul Pavel Filip, împreună cu o delegație a Republicii Moldova, particpă la cea de-a cincea reuniune a Summit-ului Parteneriatului Estic, la Bruxelles, în perioada 22 - 25 noiembrie 2017.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub