(video) James Pettit, despre furtul miliardului: Am impresia că Kroll lucrează eficient și sper că va descoperi cine a furat

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit consideră că compania care investighează furtul miliardului din sistemul bancar din Republica Moldova lucrează eficient.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

(video) James Pettit, despre furtul miliardului: Am impresia că Kroll lucrează eficient și sper că va descoperi cine a furat
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

„Am oferit ajutor inclusiv de la insituțiile de ordine publică din SUA, precum FBI, dar există diferite probleme legale și chiar diplomatice. Nu avem acces complet la informațiile lecesare pentru a investiga acest furt. Suntem gata să ajutăm, dar crima s-a întâmplat aici, în pofida faptului că au fost implicate diferite bănci din diferite țări. Avem dreptul să investigăm pentru că este acest contact cu sistemul nostru bancar din SUA. Totuși este nevoie de o investigație completă aici în Republica Moldova.

Pub

Deja știm că compania Kroll lucrează la cel de-al doilea raport. Raportul este secret, dar am văzut în trecut că există posibilitatea să fie făcut public. Eu am impresia că compania Kroll lucrează destul de eficient și sper că va descoperi cine a furat și unde sunt banii, pentru că ei aparțin poporului”, a declarat James Pettit.

Emisiunea integral poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub