(video) Iurie Leancă: Îi cerem domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte legea

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă îi cere în mod repetat președintelui țării Igor Dodon să accepte candidatul guvernării la funcția de ministru al Apărării.

În cadrul unui briefing de presă, Iurie Leancă a declarat că PPEM va oferit tot suportul pentru pentru candidatul său la Ministerul Apărării, Eugen Sturza.

(video) Iurie Leancă: Îi cerem domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte legea
(Foto: UNIMEDIA)

„Noi, PPEM, l-am propus pe domnul Eugen Sturza, vicepreședintele formațiunii, unul dintre formatorii partidului pentru această funcție. L-am propus pornind de la calitățile și experiența sa. În urma unor discuții în cadrul coaliției, candidatura domniei sale a fost acceptată, propusă pentru această funcție și în consecință desemnată pentru funcția de ministru al Apărării. PPEM își asumă această mare responsabilitate și este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă, ba – din contra, foarte complicată pentru țară.

Împreună cu partenerii de coaliție, dorim să demonstrăm că suntem în serviciul cetățeanului și putem face lucruri bune pentru concetățenii noștri. Totodată, noi, PPEM, îi cerem cu fermitate domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte legea. Coaliția are toate drepturile legale să-și desemneze candidatul și nu există nici un motiv politic sau juridic, astfel încât domnul Dodon să respingă candidatura domnului Sturza. Eugen Sturza este un om integru, un bun manager și are o vastă experiență guvernamentală. Sunt convins că domnul Sturza va fi un foarte bun câștig pentru țară și Armata Națională”, a spus Iurie Leancă.

Pub

Totodată, deputatul a comentat declarația lui Igor Dodon cu privire la candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. „Afirmațiile domnului Dodon, precum că în fruntea Armatei ar trebui să fie un militar, sunt niște minciuni sfruntate. Un element fundamental al democrației occidentale este faptul că în fruntea armatei se află un civil, doar așa se exercită controlul civil asupra forțelor armate. Moldova trebuie să urmeze exact acest drum, în momentul în care ne-am propus să preluăm aceste valori din occident. Sper ca Igor Dodon să dea dovadă de maturitate, responsabilitate și să accepte candidatura domnului Eugen Sturza. Cerem ca domnul Dodon să respecte legea, nesemnarea după a doua desemnare a candidaturii domnului Sturza va fi un abuz de putere”, a conchis Leancă. 

UNIMEDIA menționează că Eugen Sturza a fost propus ieri în funcția de ministru al Apărării.

Citiți și: Cine este și ce avere are Eugen Sturza, candidatul la funcția de ministru al Apărării.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub