Citește toate știrile la acest subiect

(video) Iohannis la întâlnirea cu Filat: Păstrați vectorul european!

Klaus Iohannis, președintele ales al României, a decis să vină la Chișinău, în prima sa vizită de după victoria în alegerile prezidențiale pentru a transmite un mesaj de susținere pentru Partidul Liberal Democrat, partid ce face parte din familia Partidului Popular European. 
 
Cu două zile înainte de alegerile parlamentare, Iohannis i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova să păstreze vectorul de integrare europeană pentru țara lor și să voteze partidele pro-europene.
(video) Iohannis la întâlnirea cu Filat: Păstrați vectorul european!
Iohannis și Filat (Foto: captură video privesc.eu)

În continuare redăm mesajul președintelui ales al României:
 
„Sunt foarte bucuros să mă aflu aici, în Republica Moldova. Se știe este prima vizită în afara României, pe care o fac de când românii mi-am dat votul lor. Și-am venit, deocamdată, în calitatea mea de președinte ales. Vizita vine evident în contextul alegerilor pe care le aveți dvs. Eu mă aflu aici pentru a-mi exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democrației și alinierea la normele europene a Republicii Moldova. este evident, dar vreau să evidențiez și cu această ocazie caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova. Avem o limbă comună, avem istorie comună, cultură comună, tradiții pe care țările noastre le împărtășesc. Nu există o altă țară decât Republica Moldova care să fie mai importantă pentru România, pentru relațiile externe ale României. România cu siguranța are o datorie de necontestat față de Republica Moldova. Constituirea unui spațiu comun cu o democrație, stabilitate și prosperitate, pentru cetățenii români și moldoveni, iar unul dintre obiectivele primordiale ale politicii externe ale României este susținerea în cel mai clar cu putință a parcursului european al Republicii Moldova. Evoluția Republicii Moldova în relațiile cu UE a fost impresionantă. Între Republica Moldova și Uniunea Europeană va exista o zonă de liber schimb, susținută pe reducerea taxelor vamale și a accesul nelimitat aplicat produselor moldovenești pe marea piață europeană. Totodată, cetățenii Republicii Moldova nu mai au nevoie de viză când doresc să călătorească în spațiul Schengen. Sunt pași extrem de importanți în contextul de integrare completă a Republicii Moldova în UE. România, pot să vă asigur, va susține ca și până acuma interesele Republicii Moldova în fața comunității europene. Aderarea Republicii Moldova este totodată un proiect național al României. Vă mărturisesc ca acest lucru să se întâmple în perioada mandatului meu de președinte al României. Pe 30 noiembrie, cetățenii Republicii Moldova au șansă să aleagă un viitor pentru țara lor. O schimbare în bine care se va simți în viața de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluție aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetățenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici antrenați în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese dintre diferitele comunități din interiorul statului și să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetățenilor Republicii Moldova. Am speranță că acei cu drept de vot vor opta pentru un pro-european. Fac apel, cu precădere, și către cei cu cetățenie română: „România a avut șansa istorică de a deveni parte a comunității europene. Pe 30 noiembrie, putem acorda o șansă europeană și un viitor mai bun Republicii Moldova”, a declarat Klaus Iohannis.
 
în final, Iohannis a declarat că România și Republica Moldova vor împărtăși același spațiu comun de democrație și prosperitate, în interiorul Uniunii Europene. „În calitate de președinte ales al României, vă promit că România va proteja fără doar și poate integritatea teritorială și interesele economice ale Republicii Modova”, a conchis înaltul oaspete.

sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub