(video) Imagini pitorești nemaipomenit de frumoase. Cetatea Soroca- simbol istoric, filmat cu drona

La circa 160 km spre nord de Chișinău se află bijuteria medievală de pe malul Nistrului din orașul Soroca. Este vorba despre Cetatea Soroca- un simbol istoric care ne reflectă parcursul trecutului nostru. În acest sens, echipa UNIMEDIA a ales să prezinte fortăreața de la înălțime. 

Fortăreața este pentru prima dată atestată la 12 iulie 1499, la Curtea Domnească de la Hârlău, considerată unicul monument medieval din Moldova care s-a păstrat așa cum l-au conceput meșterii.

Cetatea Soroca este din secolul al XV-lea, clădită din lemn de marele domnitor Ștefan cel Mare, în fața vadului peste Nistru, și reconstruită în piatră de Petru Rareș, la mijlocul secolului al XVI-lea.

Pub

Timp de mai mulți ani, Cetatea Soroca a fost închisă pentru restaurare. Din 16 mai 2015, fortăreața a fost deschisă publicului larg cu o nouă înfățișare impresionantă. 

Cetatea are o formă perfect circulară, cu diametrul de 37,5 metri. Zidurile au înălţimea de 15-20 de metri şi grosimea de 3,5 metri. Circumferinţa zidurilor este întreruptă de cinci turnuri de apărare, aflate la distanţe egale între ele. Turnul de la intrare are formă rectangulară, iar celelalte patru sunt rotunde.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub