(video) Igor Dodon își transferă concertul în favoarea protestului de duminică față de invalidarea alegerilor

În timp ce sute de oameni protestau față de decizia invalidării alegerilor la Primăria capitalei, președintele țării, Igor Dodon oferea un interviu pentru rețeaua de socializare „Odnoklassniki”. Astfel, în timpul dialogului dânsul a menționat că cedează Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru protestul ce urmează să se desfășoare în această duminică la ora 14:00.

Inițial, Igor Dodon și-a planificat să organizeze sub patronajul său un concert dedicat absolvenților care au susținut examenele în acest an. Însă ăn urma ultimilor evenimente, președintele a menționat că va tranfera locația concertului.

„Eu nu vreau să fiu învinuit de faptul că organizăm intenționat un concert pentru a zădărnici protestul. De aceea noi am luat decizia să schimbăm locul concertului”, a declarat Igor Dodon în cadrul interviului.

Pub

Deși scena deja era instalată în PMAN, Dodon a menționat că astzăi urmează să fie transferată pe stadionul din fața Universității Tehnice din Rîșcani. Concertul va avea loc pe 24 iunie la ora 18:00.

UNIMEDIA amintește că protestele au început să aibă loc în urma deciziei Judecătoriei Chișinău de a invalida alegerile locale din motiv că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor. 

Amintim că ieri, după o oră și jumătate de deliberări, magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău, cu sediul centru, privind invalidarea alegerilor locale. Decizia a fost luată de magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima.

După pronunțarea hotărârii Curții de Apel, Andrei Năstase a menționat că mai are o cale și anume va depune la Curtea Supremă de Justiție.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub