(video) Igor Dodon comentează marșul „Fără Frică”: „Înțeleg că există și altfel de oameni, dar de ce să arăți asta societății moldovenești?”

Întrebat despre marșul "Fără Frică" și despre cazurile de altercații care s-au produs între membrii comunității LGBT și un grup de creștini ortodocși, Igor Dodon a spus că este împotriva oricăror violențe, dar nu trebuie de "provocat" societatea, care "categoric nu acceptă acest lucru".

"Sunt total împotriva oricăror acțiuni violente. Dar nu trebuie de provocat. De ce să organizezi special astfel de marșuri într-o societate unde oamenii categoric nu acceptă acest lucru. Oare nu este aceasta o provocare la acțiuni violente?

Noi asta nu facem, nu provocăm pe nimeni. Înțeleg că există și altfel de oameni, dar de ce organizezi și să arăți asta societății moldovenești? Noi avem copii. Cui asta trebuie? Ne respectăm partenerii noștri din vest, dar nu trebuie să ne impuneți ceea ce nouă nu ne trebuie. 

Pub

Dacă acolo, la voi, aceste lucruri sunt normale, să rămână acolo. La noi, aceasta nu a fost, nu este și nu va fi un lucru normal. Aceasta este poziția noastră. Place cuiva sau nu", a declarat președintele Igor Dodon.

Amintim că la 19 mai curent, în Chișinău, zeci de persoane au participat la Marșul Solidarității „Fără Frică de Iubire”. Ca în fiecare an, un grup de creștini ortodocși au contramanifestat. Aceștia au scandat „Vrem copii normali, nu homosexuali”, au venit cu busuioc și apă sfințită care au aruncat-o peste participanții la marș.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub