(video) Ghimpu VS Butmalai: Cine și câtă benzină utilizează pentru deplasări?
Deputatul Partidului Liberal Democrat, Ion Butmalai, a cerut speakerului Igor Corman să dispună crearea unui grup de lucru care să investigheze cum este folosit transportul din garajul Parlamentului.

Potrivit liberal-democratului, președintele PL a folosit în ultimele 16 luni două automobile, a avut doi șoferi și a cheltuit circa 6 tone benzină, relatează UNIMEDIA. De cealaltă parte, Ghimpu spune că Butamai inventează declarații.
Liberal-democratul susține că Ghimpu ar fi încălcat Regulamentul Parlamentului și că ar trebui să întoarcă în bugetul instituției circa 100 mii de lei.

„Eu nu sunt mare boier, pot să mă deplasez la Cahul cu microbuzul și să vin tot așa. Însă, este regretabil că secretorul general al Parlamentului, dna Popescu, și alți funcționari dețin transport de serviciu. Dl Ghimpu, pe perioada anului 2012 și patru luni din 2013, a folosit transportul de serviciu și doi șoferi. Mai mult decât atât, a cheltuit mai mult de 6 tone de benzină. Să întoarcă cele 100 mii lei în bugetul Parlamentului”, a solicitat deputatul PLDM.

Liderul PL a ripostat. „Eu am avut o mașină și un șofer. A doua mașină am avut-o așa cum a avut-o și Filat, și Lupu și Timofti. Cea de-a două mașină aparținea Serviciului de Pază, nu este a mea. Nu inventați. Eu am cheltuit cel mai puțină benzină. Eu nu am folosit nici mașini ale poliției rutiere care să-mi elibereze calea. Butmalai, tu mai bine răspunde pentru dosarele penale pe care le-ai avut înainte de a ajunge în Parlament”, a replicat Ghimpu.

În cele din urmă, președintele Parlamentului a comunicat că acest subiect urmează să fie discutat la următoarea ședință a Biroului Permanent. „Am dat deja indicații secretariatului Parlamentului care urmează să pregătească informații în acest sens. Trebuie să stabilim niște criterii echitabile de folosire a transportului de serviciu a Parlamentului. La ședința Biroului Permanent vom discuta acest subiect. Informația trebuie să fie deja pregătită pentru ca noi să putem lua o decizie”, a menționat Corman.

Pub