(video) Ghimpu: Situația în care este Dorin Chirtoacă, asemănătoare cu cea în care a fost Ilan Shor în alegerile locale din 2015

Pe de o parte avem hotărârea instanței de judecată pe care îl țin în arest fără probe, pe de altă parte avem Codul Electoral, care prevede că cererea trebuie să fie depusă personal. Acest refuz de înregistrare face trimitere la un articol din Codul Electoral ce prevede alegerile.

(video) Ghimpu: Situația în care este Dorin Chirtoacă, asemănătoare cu cea în care a fost Ilan Shor în alegerile locale din 2015
(Foto: UNIMEDIA)

Ghimpu a mai spus că în cadrul deciziei de astăzi, Dorin Chirtoacă are dreptul să scrie o cerere către CEC, ca organizație superioară, și către judecată în cazul în care nu este de acord cu cele expuse de Consiliul Electoral de Circumscripție.

Totodată, Mihai Ghimpu acuză Curtea de Apel că tărăgănează examinarea cererii depuse pentru anularea deciziei CEC numirea referendumului pe data de 19 noiembrie. „Tot este legat. Și decizia de astăzi, și decizia CEC și decizia Consiliului Municipal Chișinău pentru al menține pe Dorin Chirtoacă în arest la domiciliu. Abia astăzi Curtea de Apel examinează cererea privind decizia CEC de organizare a referendumului”.

Pub

Mihai Ghimpu spune că situația în care este Chirotacă, în raport cu referendumul, este la fel ca și situația în care a fost și Ilan Shor în alegerile locale. Potrivit lui Ghimpu, și Ilan Shor era în arest la domiciliu, iar după ce a fost înregistrat ca și candidat, acesta a fost eliberat și trecut sub control judiciar.

Mai mult, liderul PL acuză procurorii nu au probe, fapt ce demonstrează că dosarele pe numele primarului suspendat sunt niște dosare politice.

UNIMEDIA amintește că primarul suspendat Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul de demitere a sa. Decizia a fost luată astăzi, de către șapte din cei zece membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție.

Doi reprezentanți s-au abținut și doar unul singur a fost împotriva acestei hotărâri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub