(video) Ghimpu și Filat, o nouă rundă de ping pong politic

Ping pong între liderul Partidului Liberal și cel al Partidului Liberal Democrat. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ghimpu a acuzat PLDM-ul că ar pregăti fraudarea alegerilor parlamentare prin intermediul Ministerului Educației. În replică, Vlad Filat a declarat că afirmațiile liberalilor nu sunt decât o aberație făcută din neștiință, relevă UNIMEDIA. 

„S-a dat dispoziție directorilor de școli, de licee, să îndeplinească un chestionar din șase compartimente cu peste 100 de întrebări. Este vorba de un chestionar care nu a fost publicat nici pe site-ul Ministerului Educației nici în Monitorul Oficial, nicăieri. Acest fapt vine în contradicție cu Legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Aceste date sunt selectate cu încălcarea legii cu scopul de a falsifica alegerile”, a declarat Mihai Ghimpu.

De cealaltă parte, șeful liberal-democraților a catalogat afirmațiile drept o minciună. 

„A mai ieșit cu istorie inventată. Este făcută din necunoaștere. Este vorba de sistemul informațional educațional. Este vorba de transpunerea din forma scrisă a dosarului elevului, în formă electronică. Este un proiect început în anul 2007 finanțat de Banca Mondială pentru a avea un sistem educațional eficient. Noi trebuie să cunoaștem care copil este în zona de risc, care este necesarul educațional. Perioada de colectare a acestor date a fost 2001-2012. În acea perioadă viceministrul Educației era reprezentant al Partidului Liberal. În politică trebuie să ai responsabilitate, chiar dacă ești în opoziție. Poți să polemizezi, dar nu poți să fii ticălos utilizând minciuna ca instrument de a capta atenția publică”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub