(video) Ghimpu: Guvernul a ieșit bun, iar coaliția a ieșit rea

Mihai Ghimpu a ținut să accentueze că Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului deoarece în cadrul coaliției de guvernare există neînțelegeri, prin urmare nu su existat voturi pentru adoptarea acestor proiectele de lege importante, relatează UNIMEDIA.

Potrivit lui, Guvernul a ieșit bun, iar coaliția a ieșit prost. 
 
„Vacanța a fost prevăzută de luni. Unii deputați, opt suflete, au plecat deja în vacanță. Toți deputații sunt de acord cu proiectele de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Guvernul a ieșit bun, coaliția a ieșit rea pentru că nu a votat proiectele de lege înainte de lege. S-a decis ca să mai oferiți posibilitatea comuniștilor să mai vină cu o moțiune de cenzură? Așa o să fie. Dă Doamne să mai fie încă un vot de încredere Guvernului, pentru că Guvernul trebuie să-și ducă mandatul până la capăt. Noi susținem acest lucru. Dacă coaliția susține aceste proiecte pentru ce a trebuit acest spectacol?”, a întrebat retoric liberalul.
 
În replică, președintele Parlamentului a menționat că vina nu revine coaliției, ci fiecărui deputat în parte. „Noi ieri am votat o hotărâre potrivit căreia sesiunea se încheie la 31 iulie. Toți cei care s-au dus în vacanță, s-au dus pe cont propriu. Respectiv, din punct de vedere moral, din punct de vedere a responsabilității, ei poartă răspunderea personală”, a subliniat Igor Corman.
 
UNIMEDIA precizează că Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pe 11 proiecte de lege din domeniul justiției, dar și din domeniul financiar-bancar.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub