(video) Ghimpu despre ideea lui Filat: Cea mai mare prostie!

„Nici nu mă întrebați, e cea mai mare prostie pe care am putut să o aud în secolul XXI de la un fost coleg de alianță. Cum poate dl Filat să vină să spună acest lucru dacă cunoaște sondajele, că lumea e dezamăgită de coaliție”.

Este reacția pe care a avut-o președintele PL, Mihai Ghimpu la ideea liderului PLDM Vlad Filat de organizare a unui referendum în care oamenii să se pronunțe dacă R. Moldova să devină membră a UE. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„La referendum trebuie scos proiectul noii Constituții. Noi avem art. 78 și iar va veni timpul și noi ne vom cuibări ca o cloșcă și iar alegeri anticipate. Avem probleme cu numirea procurorului general. Dar asta e cea mai mare prostie. Nu trebuie niciodată să scoți la referendum ce limbă vorbești, dacă știi că 200 de ani ai vorbit limba străinului. Sunt lucruri foarte subtile. Un politician care a condus statul trebuie să înțeleagă aceste lucruri”, a punctat liderul PL.

În același timp, Ghimpu a criticat dur propunerea fostului coleg de alianță. „Mi-e rușine de ceea ce a spus el. Să știi că peste câteva zile se semnează Acordul de Asociere și să ieși cu această propunere de referendum, când toată lumea cunoaște sondajele...”, a mai spus invitatul.

Pub

Întrebat de ce proiectul noii Constituții nu a fost aprobat, liderul liberalilor a spus că totul s-a făcut pentru ca Mihai Ghimpu să nu rămână președinte al Parlamentului.

Ghimpu către Filat: Nu săpa groapa altuia că singur cazi în ea

„În proiectul noii Constituții este scris că în R. Moldova politica este de integrare europeană. Avem Contituție pe care ei au refuzat să o votăm. Primul punct în acordul AIE 2 a fost adoptarea noii Constituții. Nu s-a votat pentru ca Ghimpu să nu rămână speaker. Se alegea președintele Lupu în Parlament și eu rămâneam speaker. Nu săpa groapa altuia că singur cazi în ea și Filat a căzut, că nu are funcție. Mă bucur pentru cei care sapă groapa altuia pentru că acolo li-i locul”, a conchis Ghimpu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub