(video) Ghimpu despre BAC, BEM și AIC: Asta nu e eurointegrare!

Mihai Ghimpu este dezamăgit de rezultatele din acest an de la examenele de bacalaureat. Potrivit lui, cei ma buni au picat examenele de BAC, iar cei mai slabi, care „au umblat șulai-bulai” au promovat examenul. Președintele PL condamnă politica „biciului”, promovată de Ministerul Educației și spune că așteaptă să revină la putere pentru a schimba totul în sistem.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de deputatul liberal în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA. 

„Noi am început să educăm liceenii cu biciul și nu este corect. Camerele video este cea mai mare greșeală. Asta complexează omul. (...) Eu nu vreau să avem așa o putere în stat care să distrugă copilul, ca pe timpul Uniunii Sovietice. O să venim la guvernare, vom insista să schimbăm absolut totul. Nu vom permite acest lucru! Este incorect!”, a declarat Mihai Ghimpu.
 
Potrivit lui, elevii trebuie să susțină BAC-ul în instituțiile de învățământ în care au studiat. Totodată, liderul PL a criticat activitatea ministrului Maia Sandu.
 
„Îmi pare rău că o doamnă, care a lucrat printre oamenii civilizați, cu alte viziuni, a venit aici cu biciul. Nu este corectă politica promovată de ea. Actuala coaliție a realizat ce au spus comuniștii, că avem prea mult tineret cu diplome. Eu aștept să li se termine mandatul ăsta lor și să venim, să începem din nou, să vedem ce face cu statul. Că așa nu se mai poate. Banca de Economii - jos, aeroportul - jos, copiii - jos, și ne integrăm în Uniunea Europeană. Asta nu este integrare”, a conchis Ghimpu.
 
UNIMEDIA precizează că astăzi, 30 iunie, Ministerul Educației a anunțat rezultatele preliminare ale sesiunii de bacalaureat 2014. 

În acest an, doar 44% din elevi au susținut examenul. În parte, această scădere se explică prin faptul că peste 22 % dintre cei 27.597 de candidați din această sesiune sunt restanțieri din anii precedenți. Din numărul total de restanțieri din anul curent, 54% au restanță la o singură disciplină.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub