(video) Ghimpu crede că Tkaciuk va pleca din PCRM, dar nu va coborî pe o „mârțoagă”

Mihai Ghimpu consideră că șederea lui Mark Tkaciuk în Partidul Comuniștilor este temporară. Potrivit lui, în sânul PCRM ar exista anumite disensiuni legate de politica de partid, dar este sceptic că ideologul comunist ar putea pleca la un alt partid mai mic, relatează UNIMEDIA.

Ghimpu înclină să creadă că între Voronin și Tkaciuk există anumite probleme și cel din urmă va pleca în curând din PCRM. „Cred că asta-i temporar. Dacă a zis că „trădătorii să ia exemplu și să depună cerere”, înseamnă că l-a pus și pe el în lista trădătorilor. Asta înseamnă că e temporar în partid. Sunt problemele interne ale lor. Ați observat că Voronin în ultima perioadă a schimbat nițel politica lor, care a fost dur, era doar Uniunea Vamală, acum și integrarea europeană. Tkaciuk este până în măduva oaselor pro-rus, posedă limba română, dar nu o vorbește. Eu aș fi foarte mulțumit dacă ar ieși toți din Partidul Comuniștilor. Să rămână doar secera și ciocanul acolo”, a declarat președintele PL.
 
Potrivit lui, Tkaciuk este un om calculat și își gândește bine mișcările. „Mark Tkaciuk nu este un om simplu, necalculat sau nepriceput în viață. El știe ce vrea și oamenii de felul lui se urcă pe cal. „Calul lui Usatâi” este încă mârțoagă. Comuniștii reformatori toți sunt o „mârțoagă”. Doar dacă a primit indicație poate coborî pe mârțoagă”, a evidențiat liberalul.
 
UNIMEDIA amintește că azi, 23 mai, în debutul ședinței Parlamentului Igor Corman a anunțat că a fost înregistrată o cerere cu privire la depunerea mandatului de deputat al comunistului Mark Tkaciuk. Acesta este cel de-al nouălea deputat care părăsește fracțiunea parlamentară a PCRM. După alegerile din 28 noiembrie 2010, PCRM au obținut 42 de mandate. În urma plecărilor deputaților, fracțiunea a rămas cu 34 de mandate. Conform listelor electorale PCRM, următorul pretendent la funcția de deputat este Vladimir Telnov.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub