(video) Ghimpu, despre inițiativa PD de a modifica Constituția: Doar cu completarea „Integrarea în EU prin unire cu România”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, afirmă că va susține inițiativa Partidului Democrat privind adăugarea în Constituția Republicii Moldova referință care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”, doar dacă va fi completată cu sintagma „prin unire cu România”.

Liderul PL declară că altfel procesul de integrare în UE a Republicii Moldova nu este posibil.

(video) Ghimpu, despre inițiativa PD de a modifica Constituția: Doar cu completarea „Integrarea în EU prin unire cu România”
(Foto: UNIMEDIA)

„Nu-i corectă sintagma „integrare europeană”. Integrarea europeană e o expresie politică. Corect e „integrare în Uniunea Europeană”. E puțin, dacă ne dorim integrarea în Uniunea Europeană, trebuie să ne unim cu România.

De aceea trebuie completat: „Integrarea în Uniunea Europeană prin unire cu România” și atunci la sigur noi ne integrăm în UE. Noi vom susține inițiativa doar cu completarea „prin unire cu România”. Credeți-mă, eu nu-s politicianul care să spună minciuni sau să manipulez, vă spun, dacă-n anii 2009 eu credeam în integrarea în UE, acum nu mai cred”, a declarat Mihai Ghimpu.

Pub

UNIMEDIA menționează că Partidul Democrat din Moldova a anunțat că pregătește modificarea Constituției Republicii Moldova. PDM își propune să introducă în Constituție o referință care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub