Citește toate știrile la acest subiect

(video) Furgon - scurtmetraj despre Circul din Chișinău

Regizoarea Nelly Ştefăneţ a realizat un film de scurtmetraj despre Circul din Chișinău, care a fost închis în anii 2004, iar în prezent, se ruinează vâzând cu ochii. 

În film se povestește despre soarta unui clovn Furgon care și-a încheiat cariera și locuiește într-o localitate rurală. Într-o dimineața aceasta decide să revină pe marea scenă. Ajuns la Chișinău, clovnul intră în Circ unde găsește clădirea pustie și distrusă.

(video) Furgon - scurtmetraj despre Circul din Chișinău
(Foto: free-time.md)

Menționăm că filmul a fost regizat de Nelly Ştefăneţ, iar rolul principal joacă actorul Igor Caras-Romanov. 

Menționăm că Circul din Chişinău a fost construit între anii 1972 şi 1982, când a fost inaugurat. Instituţia a activat până în anul 2004. Tot atunci au fost concediaţi toţi angajaţii întreprinderii. Pretextul oficial de închidere a Circului a fost necesitatea efectuării unei reparaţii capitale a edificiului. În anul 2007 însă, Ministerul Culturii cedează clădirea unui agent economic din Cipru. La intervenţia autorităţilor centrale ale statului şi în baza unei solicitări a Procuraturii Generale, clădirea a fost restituită statului abia în anul 2011, iar contractul de arendă a fost reziliat. Săptămâna trecută, Circul din Chișinău a fost scos la privatizare.Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub