(video) Filmul „Rampage” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

„Rampage", un film de acţiune cu actorii Dwayne „The Rock" Johnson şi Naomie Harris în rolurile principale, a debutat pe primul loc în box office-ul nord american, detronând liderul din weekendul precedent, pelicula horror „A Quiet Place".

(video) Filmul „Rampage” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american
(Foto: reuters)

Lungmetrajul „Rampage", adaptat pentru marele ecran pe baza unui joc video din anii 1990, prezintă prietenia dintre un personaj interpretat de Dwayne Johnson şi o gorilă albă, victima unor experimente genetice. Cei doi se aliază împotriva unor prădători care vor să devasteze întreaga planetă, scrie agerpres.

Acest film regizat de cineastul canadian Brad Peyton a obţinut încasări de 34,5 de milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în America de Nord, înlocuind astfel fostul lider „A Quiet Place", care a vândut weekendul trecut bilete în valoare de 32,6 de milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada, potrivit cifrelor publicate duminică seară de compania Exhibitor Relations.

Regizat de John Krasinski, care joacă şi rolul masculin principal - cel al unui tată de familie -, filmul „A Quiet Place" o are pe afiş şi pe Emily Blunt. Actriţa britanică, căsătorită cu John Krasinski în viaţa reală, interpretează rolul soţiei din film. Cei doi soţi încearcă să îşi apere cu orice preţ copiii, ameninţaţi de o creatură misterioasă, care începe să vâneze după ce este alertată de cele mai mici zgomote.

„Truth or Dare", un alt film horror, completează podiumul, debutând pe locul al treilea în box office-ul nord-american cu încasări de 19 milioane de dolari. În acest film regizat de Jeff Wadlow, un banal joc american – „Adevăr sau provocare" -, jucat între câţiva prieteni, capătă conotaţii sinistre, după ce o entitate necunoscută începe să îi ucidă pe participanţii care spun o minciună sau refuză să răspundă provocărilor jocului.


„Ready Player One", cel mai recent lungmetraj regizat de Steven Spielberg, un omagiu exploziv adus filmelor SF din anii 1980, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 11,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Ready Player One", un film ştiinţifico-fantastic cu accente retro, despre un adolescent care uită de lumea ternă în care trăieşte în anul 2045 şi se refugiază într-un univers virtual plin de aventuri şi de pericole, a obţinut în total încasări de 114,6 de milioane de dolari în trei săptămâni de proiecţii în America de Nord.


Considerat de critici o operă-testament a lui Steven Spielberg, acest film, în care abundă efectele speciale, conţine numeroase referiri la unele dintre cele mai populare pelicule din anii 1980 şi 1990, inclusiv la unele regizate de celebrul cineast american, precum „E.T.", „Jaws" şi „Jurassic Park".

Al cincilea loc în box office-ul nord-american este ocupat de filmul „Blokers", care a obţinut încasări de 10,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj, care încearcă să reînnoiască genul comediilor cu adolescenţi, spune povestea unor părinţi care descoperă că cele trei fiice ale lor au încheiat un pact pentru a-şi pierde virginitatea în timpul unei petreceri organizate la finalul unui an şcolar.


Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 – „Black Panther":
5,3 milioane de dolari (673,8 de milioane de dolari în nouă săptămâni)

7 – „Isle Of Dogs": 5 milioane de dolari (18,5 milioane de dolari în patru săptămâni)

8 – „I Can Only Imagine": 3,8 milioane de dolari (75 de milioane de dolari în cinci săptămâni)

9 – „Tyler Perry's Acrimony": 3,7 milioane de dolari (37,9 de milioane de dolari în trei săptămâni)

10 – „Chappaquiddick": 3 milioane de dolari (11 milioane de dolari în două săptămâni)

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub