(video) Filip spune de ce nu a fost publicat raportul Kroll 2 integral: „90% din numele care apar sunt ale oamenilor absolut onești”

90 la sută dintre numele care apar în raportul Kroll 2 sunt ale oamenilor „absolut onești”, afirmă premierul Pavel Filip, fiind întrebat de ce nu a fost făcut public raportul Kroll 2 integral, ci doar sinteza acestuia.

Potrivit premierului, Procuratura Generală trebuie să investigheze și să analizeze datele publicate de compania Kroll, apoi să se expună pe marginea acestora.

„Aici trebuie să se dea cu opinia instituțiile de forță, în primul rând Procuratura Generală. Ați văzut ce au spus și cei de la Koll. Dacă ar fi să facem publice toate numele, vă asigur că 90% dintre acestea sunt ale oamenilor absolut onești, dar care pur și simplu au fost în acest circuit, de aceea nu pot fi făcute publice”, a menționat Pavel Fillip.

Pub

Întrebat de ce Ilan Șor care figurează în sinteza raportului Kroll 2 nu a fost reținut, Filip a declarat: „Un lucru vreau să vă spun că vor purta răspundere toți cei care se fac vinovați de această fraudă”.

UNIMEDIA amintește că raportul Kroll-2 a fost publicat săptămâna trecută, sub forma unei sinteze prezentate de Banca Națională a Moldovei. Cele 57 de pagini oferă mai multe detalii despre schema jafului bancar, modul cum s-au făcut transferurile de bani și acțiunile concertate ale grupării Shor, dar care însă nu vine cu niciun nume nou despre cei care ar mai fi beneficiat sau au contribuit la această fraudă de proporții.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub