(video) Filat: Vizitele prea dese ale lui Formuzal la Moscova duc la tensionarea situației în Găgăuzia

Vizitele prea dese la Moscova, efectuate de bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal, dar și de deputați din Adunarea Populară, duc la tensionarea situației în autonomie și la acțiuni care nu au nimic în comun cu interesele Republicii Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, și au fost făcute în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UIMEDIA. 

„Eu regret foarte mult acest lucru pentru că anumite personaje politice din Găgăuzia aveau acest element de responsabilitate. Aceste plimbări foarte dese la Moscova se finalizează cu anumite acțiuni la Comrat. Aceste acțiuni nu au nimic în comun cu interesele Republicii Moldova”, a spus Filat cu referire la conducătorul autonomiei, dar și la unii aleși locali din Adunarea Populară.
 
Potrivit lui, „interesul personal, îngust” prevalează asupra intereselor Republicii Moldova. „Ceea ce se întâmplă la Comrat, nu de ieri se întâmplă asta, nu pot poate fi scos din contextul general. Își doresc încetinirea, dacă nu chiar stoparea procesului de integrare europeană. Foarte mulți colegi din Comrat erau anterior pro-europeni, munceau foarte mult împreună cu noi, ca să atragem fonduri europene, să atragem drumuri, să reconstruim spitale, etc”, a menționat liderul PLDM.
 
Politicianul a comentat și încăierarea de ieri din ședința Adunării Populare. „În acest caz s-a ajuns prea departe. Instituțiile statului trebuie să intervină și cei care au fost implicați, indiferent de nume, trebuie să răspundă în fața legii”, a conchis acesta.

UNIMEDIA precizează că aleșii locali din Găgăuzia s-au luat la harță în cadrul ședinței Adunării Populare. Mai mulți deputați locali au cerut demisia organului executiv. Fostul șef al raionului Vulcănești, Serghei Cernev a sărit peste masă și l-a lovit pe Dmitri Konstantinov. În același moment, alți deputați au scos jurnaliștii din sală și le-au interzis să filmeze.

Potrivit martorilor oculari, Serghei Cernev l-a lovit în față pe speakerul Dmitri Konstantinov și cu piciorul pe bașcanul Găgăuziei. Cernev a fost transportat la sectorul de poliție.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub