(video) Filat condamnă acțiunea Moscovei și vrea măsuri care să diminueze efectul embargoului

Liberal-democrații condamnă decizia Federației Ruse de a impune emargo la importul de fructe şi conserve moldoveneşti. Potrivit lor, prin această decizie "Rusia a decis să pedepsească cetăţenii Republicii Moldova pentru aspiraţiile lor europene".

În cadrul unui briefing de presă desfășurat azi de președintele PLDM, Vlad Filat, sursa a declarat că Moldova trebuie să-și diversifice pachetul de măsuri funcționale „care să vină nu doar să compenseze anumite pierderi, dar să ofere perspectivă foarte clară pentru perioada de viitor”, relatează UNIMEDIA.

(video) Filat condamnă acțiunea Moscovei și vrea măsuri care să diminueze efectul embargoului
Vlad Filat, liderul PLDM (Foto: sursa video privesc.eu)

Sursa spune că trimis o declaraţie către toţi partenerii politici pentru sprijinirea diplomatică şi politică a Republicii Moldova în procesul de negociere cu Federaţia Rusă în problema reluării exporturilor, pentru mărirea cotelor, dar şi pentru identificarea modalităţilor de compensare financiară a pierderilor cauzate de acest embargo.
 
„Una din măsurile care trebuie luate este implementarea Acordului de Liber Schimb începând cu 1 septembrie. Adică, trebuie să utilizăm cât mai curând posibil această cotă pentru export. Desigur, vom atrage și resurse financiare suplimentare pentru a veni cu subvenționări în aceste domenii de activitate”, a menționat liderul PLDM.
 
Potrivit lui, prin introducerea embargoului la importul fructelor şi conservelor moldoveneşti, Federaţia Rusă a decis să pedepsească cetăţenii Republicii Moldova pentru aspiraţiile lor europene.
 
Vlad Filat a accentuat că nu există niciun temei pentru aceste acţiuni neprietenoase, or produsele din Moldova sunt de cea mai înaltă calitate şi corespund standardelor sanitare internaţionale şi europene. În acelaşi timp, acesta a subliniat că, de fiecare dată, când Moldova se rupe de trecutul falimentar şi se apropie de viitorul său european, reapar puteri externe, dar şi interne, care doresc să instaureze haosul, dezbinarea şi sărăcia pentru a îngenunchea ţara.
 
„Din păcate, există partide politice şi personaje care acţionează împotriva propriei ţări. Comuniştii cu sateliţii lor socialişti şi de altă factură – toţi fiind anti-europeni, întreprind acţiuni directe, coordonate cu autorităţile de la Moscova pentru a promova embargouri, acţiuni de separatism, de diversiune economică. Ei sunt cei care merg la Moscova şi cer ca cetăţenii propriei ţări să fie pedepsiţi şi persecutaţi. Este o trădare să ceri sancţionarea propriului popor pentru dorinţa de a trăi mai bine”, a declarat Vlad Filat. 

Sursa video: privesc.eu

Amintim că serviciul sanitar rus a interzis importurile de conserve de legume şi fructe din Moldova. Potrivit Rospotrebnadzor, interdicția a fost impusă în legătură cu încălcările legislației cu privire la protecția drepturilor consumatorilor. Anterior, Rusia a impus restricții la importul produselor finite din carne de porc din Moldova. În luna septembrie 2013, Rusia a impus embargo vinurilor moldovenești pe piața locală pe 10 septembrie 2013. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub