(video) Explicația democratului Sergiu Sîrbu privind anularea alegerilor locale: „PD-ul nu are nici o implicație”

Probabil candidații nu-și dădeau seama ce implicații poate avea Facebook-ul, reflectă explicația democratului, Sergiu Sîrbu, privind anularea agerilor locale. Dânsul consideră că internetul „a intrat în mințile oamenilor” și poate influența radical procesele democratice. Totodată, deputatul a ținut să puncteze faptul că PD regretă această situație.

Foto: UNIMEDIA
„Eu am experiență în domeniul electoral din anul 2003. Mai bine de 15 ani. Foarte bine cunosc legislația electorală. Am participat la foarte multe campani electorale. Pentru mine a fost destul de surprinzătoare această întorsătură.

Am citit cu atenție decizia instanței de judecată. Dacă e să fie confirmate acele argumente și dacă se va constata că a avut loc masiv această agitație electorală prin intermediul rețelelor de socializare, să știți că noi am trecut într-o nouă eră. O etapă când internetul a intrat în mințile oamenilor, a bătut televiziunea și poate influența radical procesele democratice”, a declarat democratul.

În acest sens, dânsul a menționat faptul că va fi necesar de luat anumite concluzii ce ține de aceste tehnologii.

„Nu am avut astfel de situații anterior, dar PD regretă această situație, deoarece noi am susținut un candidat proeuropean și chiar am vrut să fie regulă în municipiu. PD-ul nu are nici o implicație.

Justiția trebuie să fie independentă și decizia nu este finală, dar este o situație regretabilă, care bate direct în Guvernare. Să fim învinuiți că suntem în spatele acesteia, asta deja e o „perversiune legislativă”.

Nu ne convine această situație. Dar iarăși, din perspectiva juridică trebuie să analizăm bine acele argumente. Și dacă se confirmă, mai spun o dată, suntem într-o nouă eră și atunci trebuie pe viitor să vedem reglementăm.

Sunt sigur că mulți alegători sunt dezamăgiți de această decizie, dar totodată trebuie să fim conștienți că sunt anumite norme imperative, care trebuiesc respectate. Probabil candidații nu-și dădeau seama ce implicații poate avea Facebook-ul, dacă ei știau, erau mai atenți”, a susținut Sîrbu.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.