Citește toate știrile la acest subiect

(video) Examinarea dosarului lui Dorin Chirtoacă, din nou amânată. Primarul suspendat: Procurorii și statul tărăgănează procesul

Examinarea dosarului lui Dorin Chirtoacă a fost din nou amânată. Potrivit primarului suspendat, procurorii și statul tergiversează intenționat procesul.

"Astăzi s-a confirmat ce am spus încă din vara acestui an. De atunci am insistat asupra asoluționării cererilor depuse de avocați, care trebuiau examinate timp de zece zile. Examinarea acestor cereri nu s-a făcut, a fost tărăgănată", a spus Chirtoacă.

(video) Examinarea dosarului lui Dorin Chirtoacă, din nou amânată. Primarul suspendat: Procurorii și statul tărăgănează procesul
(Foto: UNIMEDIA)

"Aceste încălcări ale procurorilor s-au încercat a fi acoperite de către judecători și și-au trecut cererile de la unul la altul până în 15 noiembrie, când a fost încheiată și ședința preliminară, deși aceste cereri trebuiau examinte până atunci. Suntem la 28 decembrie și s-a contatat că ceea ce s-a făcut pe 15 noiembrie a fost greșit. Acum trebuie să ne întoarcem în luna iunie-iulie", a declarat Dorin Chirtoacă pentru jurnaliști.

Este vorba despre patru cereri depuse de avocații lui Chirtoacă, printre care cererea privind anularea ordonanței de pornire a cauzei penale.

Pub

Potrivit procurorilor însă, Dorin Chirtoacă este cel care încearcă să tergiverseve procesul.

Menționăm că, pe 7 decembrie lui Dorin Chirtoacă i-au prelungit controlul judiciar pentru încă 30 de zile.

La 25 mai curent, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub